McDonald’s otevírá první pobočku ve futuristickém designu

pátek, 18. září 2020, 11:15 Aktuality, Retail MediaGuru

V pořadí 103. pobočka McDonald’s v Olomouci představuje zcela nový design, propojuje historickou budovu s futuristickými prvky.

V pořadí 103. pobočka McDonald's v Olomouci, zdroj: McDonald's

V pořadí 103. pobočka McDonald's v Olomouci, zdroj: McDonald's

McDonald’s otevřel 17. září svou 103. pobočku. Umístěna je v Olomouci  na náměstí Národních hrdinů v historickém secesním domě z roku 1913, kde se dříve nacházel biograf Edison, kino Mír a posléze i obchod s oblečením. Jedná se o první restauraci značky ve zcela novém futuristickém designu. 

V interiéru propojuje restaurace dřevěné materiály spolu s ocelí, zinkovými a ocelovými prvky se skleněnými doplňky, to vše s atmosférickým osvětlením. 

„Hledala jsem moderní nadčasový design, který působí nevšedním dojmem. Při přemýšlení, jaký design pro tento historický dům vybrat, mě nadchlo spojení historické budovy a futuristického designu Ray, který jsem viděla poprvé v Hong-Kongu,“ říká franšízantka McDonald’s Kamila Kleiblová a dodává: „Unikátní je tato restaurace také tím, že půjde o první restauraci McDonald´s v Česku, která bude využívat výtah na jídlo.“  

Samotná restaurace bude rozložena do dvou pater, přízemního a 1. poschodí budovy a nabídne svým zákazníkům kapacitu 169 míst k sezení, čímž se zařadí mezi největší pobočky značky na českém trhu. 

V interiéru bude umístěno pět samoobslužných objednávkových kiosků a k dispozici budou rovněž dvě tradiční pokladny. Restaurace bude vybavena kavárnou McCafé, pro děti je připraven herní koutek vyrobený převážně ze dřeva, které pochází z certifikovaných udržitelných lesů.

Restaurace má navíc ekologický rozměr. V rámci kuchyně jsou využívány pouze fritézy s nižší energetickou náročností a s úsporou oleje až 40 %. Menší spotřebu energie mají rovněž grily. Na chlazení a mražení používá McDonald’s výhradně ekologická chladiva, což znamená menší zátěž pro ozonovou vrstvu. Osvětlování restaurace zajišťují LED technologie. Použitý olej z fritéz je posílán k dalšímu zpracování a energetickému využití.

V Olomouci jde již o třetí restauraci pod zlatými obloučky. Otevřena bude denně. K dispozici bude rovněž služba McDelivery prostřednictvím rozvozové společnosti Dáme Jídlo.

V současnosti tak na svých 103 pobočkách používá celkem 16 různých designů. V expanzi bude McDonald's ještě letos pokračovat. Další pobočku plánuje otevřít ještě v Praze nebo ve Zlíně. 

McDonald's není jediným hráčem rychlého občerstvení, který ani přes pandemickou situaci neopouštějí své expanzní plány. KFC do konce roku otevře ještě tři pobočky, Burger King rovněž plánuje nové restaurace a stejné plány má i Bageterie Boulevard.  

KFC letos otevře další tři restaurace, roste rozvoz

čtvrtek 17. září 2020

-stk-