Modrá pyramida staví kampaň na tzv. marshmallow testu

pondělí, 14. září 2020, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Modrá pyramida spustila kampaň s názvem „Klíčová otázka“, kterou pokládá k tématu úspor mladým lidem.

Zdroj: Repro YT Modrá pyramida

Zdroj: Repro YT Modrá pyramida

Modrá pyramida se v nové kampani zaměřuje na mladé spotřebitele, kterých se ptá, zda si umí na peníze počkat a uspořit, nebo si je raději vezmou hned. Kampaň Klíčová otázka přitom vychází ze známého marshmallow testu, adaptovaného do finančního prostředí.

Cílem kampaně je otevřít diskuzi na téma, jak moc jsou mladí lidé emotivní při rozhodování o penězích a jak je důležité tuto problematiku řešit již od útlého věku. „Průměrný člověk nemá šanci si vlastní bydlení pořídit, pokud není ochotný začít si včas spořit několik let dopředu tak, aby se jeho finanční prostředky postupně navyšovaly. Nicméně nikdy není pozdě tuto diskuzi s dětmi začít,“ vysvětluje manažer marketingu Modré pyramidy Ondřej Suchý.

Sociálního experimentu se zúčastnilo celkem 50 lidí ve věku 18 až 24 let. Místo bonbónu, který byl nabízen v původním marshmallow testu, jim však byla nabídnuta finanční odměna – buď 1000 korun hned, nebo 2000 korun za rok.  „Bylo to celkem vyrovnané a do poslední chvíle jsme nevěděli, jak celý experiment dopadne. Je vidět, že mladí lidé nad svojí budoucností a nad otázkou financí čím dál více přemýšlejí, což je velice pozitivní zjištění. Velký vliv v jejich rozhodování hrálo jejich rodinné zázemí a aktuální finanční situace. Výsledek byl i tak velmi těsný. Celkem 54 % mladých lidí raději zvolilo první možnost, kdy si vzali 1 000 Kč a odešli. Naopak 46 % respondentů zahájilo roční odpočet pro získání svých 2 000 Kč,“ popisuje Lenka Lánská z marketingu Modré pyramidy.

Kampaň má několik fází – první fáze bez brandingu odstartovala 17. srpna 20s upoutávkou směřující ke klíčové otázce, která ovlivní respondentům život a bude jim v rámci experimentu položena. Současně s tím byla spuštěna i speciální webová stránka klicovaotazka.cz, na které běžel odpočet času, který zbýval do odhalení kompletní kampaně. Druhá fáze, tentokrát již s brandem Modré pyramidy, odstartovala 1. září hlavním spotem představujícím dokumentární formou výsledek celého experimentu. Tato fáze je podpořena na sociálních sítích, v rámci displejové reklamy, prostřednictvím PR článků a rovněž ve spolupráci s TV Óčko.

Za strategií a kreativou kampaně stojí agentura Brain One, veškerou produkční část kampaně realizovala Modrá pyramida in-house pod vedením režiséra Jana Hegara ve spolupráci s agenturou Wesnap a fotografem Adamem Čadou. Internetovou část kampaně obstaral Aleš Klika, online manager Modré pyramidy. O online nasazení se postaraly agentury PHD a MarketUp.

-stk-