Nespresso navazuje spolupráci s Prahou ve sběru kapslí

středa, 16. září 2020, 07:30 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Praha umožní sběr hliníkových kapslí Nespresso prostřednictvím sběrných kontejnerů na kovové obaly. Značka zároveň znovu uvádí nůž Rybička.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Magistrát hl. m. Prahy schválil dohodu o vzájemné spolupráci se společností Nestlé a její značkou Nespresso ve sběru hliníkových kávových kapslí. Obyvatelé města tak budou moci použité kávové kapsle odkládat do sběrných kontejnerů na kovové obaly, značka se poté postará o jejich recyklaci, kávovou sedlinu zkompostuje. 

Nespresso již nyní recyklaci kapslí zajišťuje. Použité obaly sbírá buď ve svých buticích, nebo u zákazníků zajišťuje odvoz. Podle posledního průzkumu značky ví o možnostech recyklace 97 % zákazníků, nicméně ve skutečnosti se recykluje jen 24 % kapslí. Díky dohodě s pražským magistrátem tak může míru recyklace navýšit. Letos by chtěla značka dosáhnout na úroveň 30 %. Kromě vlastních kapslí se zavazuje k recyklaci kapslových obalů i ostatních hráčů. 

„Vstup do veřejného městského odpadového systému zákazníkům zásadně rozšíří možnosti vrácení hliníkových kapslí. Jednáme s partnery o nastavení systému následného odběru hliníkových kapslí, které poté jako Nespresso následně zrecyklujeme a recyklát bude smysluplně dál využit,“ popisuje Andrea Petrová, marketingová manažerka Nespresso, s tím, že v současnosti probíhají zátěžové testy se společností Pražské služby, jež svoz kovového odpadu na území Prahy zajišťuje. Po skončení testů podpoří novou recyklační iniciativu kampaň v outdooru, tisku a na sociálních sítích. 

Spolu s tím přichází Nespresso s již druhou edicí kapesního nože Rybička. Po úspěšné první edici, jejíchž 1000 kusů bylo v buticích předloni velmi rychle rozebráno, se značka rozhodla nůž z recyklovaných kapslí znovu nabídnout, a to nejen v buticích, ale nově i online. Na českém trhu budou k dispozici čtyři tisíce kusů, na Slovensku tisíc. Cena za jeden kus je 1000 korun, výtěžek z prodeje poputuje na Nadaci Terezy Maxové. 

Hliníkový nůž opět zhotovila firma Mikov na základě  inovovaného designu z díly Olgoj Chorchoj. Na rozdíl od minulé série je nová Rybička opatřena plastickou texturou, která evokuje malé kapsle Nespresso, a díky ergonomickému detailu líp sedí do ruky. Od pondělí 21. září ji bude komunikovat nadlinková kampaň.

Novou edici kapesního nože Rybička podpoří komunikační kampaň, foto: MediaGuru.

Novou edici kapesního nože Rybička podpoří komunikační kampaň, foto: MediaGuru.

„Rybičkou chceme ukázat, že recyklace má smysl. Ne ze všech vrácených kapslí vznikne kapesní nůž Rybička. Ale všechny vrácené kapsle Nespresso jsou recyklovány, aby z nich mohlo vzniknout něco nového. Jako značka využíváme náš vlastní uzavřený cirkulární systém již téměř 30 let. V České republice recyklace funguje od roku 2014,“ dodává Andrea Petrová.

V červnu letošního roku uvedlo Nespresso kávu Colombia v kapslích z 80% recyklovaného hliníku, během léta přibyla také kávu Volluto. Do konce příštího roku by měly být v recyklovaných kapslích dostupné všechny druhy káv.

-stk-