Seriálový festival Serial Killer se letos uskuteční online

pondělí, 7. září 2020, 07:15 Aktuality, TV MediaGuru

Podstatná část letošního festivalu Serial Killer se odehraje online, některá setkání pak proběhnou v brněnském Divadle Husa na provázku.

Ředitelka festivalu Kamila Zlatušková na zahajovacím večeru Serial Killer 2019, foto: Salík Sláma

Ředitelka festivalu Kamila Zlatušková na zahajovacím večeru Serial Killer 2019, foto: Salík Sláma

Seriálové novinky promítané na letošním třetím ročníku soutěžního televizního festivalu Serial Killer budou mít diváci v Česku a na Slovensku možnost sledovat po dobu konání festivalu zdarma online. Ke sledování je nutné se zaregistrovat přímo na stránkách festivalu nebo stránkách DAFilms, oznámili ve středu provozovatelé festivalu. 

Přestože velká část obsahu bude dostupná online, organizátoři nerezignovali ani na klasickou „živou“ akci, jen letos pozměnili její charakter. Speciální projekce, diskuse, rozhovory či premiéra jednoho dílu jediného českého soutěžního snímku, seriálu Terapie sdílením od Mall.tv, se budou letos ve dnech 25. až 27. září odehrávat v brněnském Divadle Husa na provázku.

„Program je i letos rozdělen do několika kategorií, v rámci soutěže budou moct diváci vidět nejlepší seriály z oblasti střední a východní Evropy, která se sice stále drží detektivek, přináší však i čím dál všímavější kritickou společenskou reflexi. Kolekce seriálů ze zbytku Evropy nazvaná Mezinárodní Panorama letos ukazuje, že po silném období detektivek začal trend politických dramat a true-crime rekonstrukcí. Pro diváky jsme vybrali ty nejzajímavější,“ popsala letošní festivalový program jeho dramaturgyně Táňa Zabloudilová.

Vrcholem „offline“ dnů má být předání ceny Progressive Killer, jejímž laureátem se letos stane producent a režisér Viktor Tauš, jehož premiéra seriálu Zrádci byla promítána na festivalu loni.

Výběr z letošní nabídky si můžete prohlédnout v dokumentu níže.

-mav-