Seznam.cz zavádí ke svým článkům tlačítko „líbí se“

středa, 9. září 2020, 14:30 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Kromě hodnocení samotného textu má tlačítko „líbí se” vliv i na doporučovací algoritmus.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Dvě nové funkce představila na svých službách společnost Seznam.cz. Jde o tlačítko „líbí se” ve tvaru srdce vyjadřující čtenářův zájem o konkrétní článek. Druhou novinkou je modul pro uživatelské diskuze, který od července funguje na webu Proženy.cz a během podzimu se rozšíří i na ostatní obsahové weby.

Kromě hodnocení samotného textu má tlačítko „líbí se” vliv i na doporučovací algoritmus, který míru kladné zpětné vazby zohledňuje při řazení článků na domovské stránce Seznamu. Články s vyšším počtem uživatelských reakcí mají šanci na lepší umístění. To ovlivňuje i míra zapojení uživatelů do diskuze pod konkrétním článkem. Nový diskuzní modul zatím funguje na serveru Proženy.cz a postupně se má začít nasazovat i na další obsahové weby Seznam.cz.

„Novými diskuzemi i tlačítkem ‚líbí se‘ sledujeme dva strategické cíle. V první řadě chceme uživatelům umožnit snazší interakci s obsahem publikovaným našimi i partnerskými redakcemi. Běžně jsme svědky tohoto chování na sociálních sítích, my ale stojíme o to, aby se uživatelé mohli k tématům vyjadřovat přímo u zdroje. Druhý důvod spuštění výše zmíněných funkcí je pak získávání zpětné vazby pro naše doporučovací algoritmy. To nám pomůže vylepšit uživatelský zážitek a pozitivně se to promítne i do návštěvnosti jednotlivých obsahových webů,“ říká Matěj Hušek, ředitel divize Homepage a obsahových služeb.

Seznam.cz začne nabízet obě funkcionality také prvním externím partnerům. „Do budoucna pak zvažujeme nabídnout obě funkce i těm obsahovým portálům, se kterými nespolupracujeme v rámci tzv. feedu,“ říká Hušek.

-mav-