Slovenský lídr v donášce jídel do Česka nepřijde

pátek, 11. září 2020, 12:25 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Bistro.sk se chce soustředit na slovenský trh a kromě doručování jídla nabídnout také další produkty.

Zdroj: Bistro.sk

Zdroj: Bistro.sk

Jednička v segmentu food delivery na Slovensku Bistro.sk, za níž stojí německo-švýcarský koncern Ringier Axel Springer, neplánuje expanzi do Česka. Vlastní sice doménu Bistro.cz, ale nebude ji využívat. „Vstup na takový trh vyžaduje velké úsilí. V Česku jsou silné, etablované skupiny a na každém jiném trhu, kam bychom vstoupili, bychom bojovali se silným mezinárodním hráčem," říká pro MediaGuru.cz COO Ringier Axel Springer SK Michal Maruška a dodává: „Hodně prostředků by se spálilo, abychom se alespoň dotáhli na lídry."

V roce 2017 Ringier Axel Springer podepsal smlouvu se společností Damejidlo.cz o koupi slovenských domén damejedlo.sk a dajmejedlo.sk včetně zákaznické databáze společnosti. Služba běžela beze změny ještě další dva měsíce a pak byla přesměrována na Bistro.sk. Cenu transakce firmy nezveřejnily. „S českým Damejidlo.cz jsme na Slovensku udělali win-win obchod – oni opustili slovenský trh a nám nechali slovenskou doménu, ale o to více se zaměřili na Česko a jejich skupina (Delivery Hero, pozn. red.) na celou Evropu," hodnotí Maruška.

Bistro.sk bylo po dobu koronakrize úspěšné, protože lidé zůstávali doma a rostl objem objednávek jídla. Ringier Axel Springer je se službou celkově spokojený a plánuje ji na Slovensku rozvíjet. „Dnes je naší výzvou služba Bistro Kurýr. Chceme lidem dovézt jídlo, které se standardně nevozí – i z áčkové restaurace, která se sama do food delivery nevrhne. Druhá výzva je, aby lidé Bistro používali více, nejen občas. Také se díváme po oblastech, kdy stávající základně zákazníků nabídneme další službu. Tu nechci specifikovat, ale pokud máte e-commerce a databázi lojálních zákazníků, tak je namístě otázka, zda jim dokážete nabídnout i něco jiného než jídlo," avizuje Maruška.

Rozhovor s Michalem Maruškou také o dalších aktivitách Ringier Axel Springer SK můžete číst zde.

-ik-