VašeČočky.cz v celé Evropě změní název na Lentiamo

neděle, 13. září 2020, 08:00 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

VašeČočky.cz zahajuje od září rebranding pod značkou Lentiamo. Používá ji ve 13 z 17 evropských trhů, kde působí. Na leden chystá marketingovou kampaň.

Český prodejce v oblasti péče o oči VašeČočky.cz se rozhodl přistoupit ke sjednocení názvu pod značku Lentiamo a od září zahajuje rebranding. Jako Lentiamo působí na 13 ze 17 evropských trhů a postupně chce takto sjednotit všechny země. Hlavním důvodem rebrandingu je rozšíření nabídky produktů a služeb, kdy VašeČočky.cz už nejsou jen e-shop s kontaktními čočkami.

„V posledních dvou letech jsme významně rozšířili sortiment a služby. Otevřeli jsme kamennou optiku se službami optometristy, prodáváme sluneční i dioptrické brýle a veškeré příslušenství jak online, tak na prodejně. Náš průzkum ukázal, že pod značkou VašeČočky si lidé vybaví především kontaktní čočky. My chceme, aby si Lentiamo spojovali s celkovou péčí o oči,” vysvětluje Jiří Urban, CEO VašeČočky.cz.

Mezi dalšími důvody je podle Urbana i nemalá finanční úspora a možnost zapojení mezinárodního marketingu. „Napříč Evropou nás najdete pod různými jmény, na Slovensku VašeŠošovky, v Rakousku IhreLinsen a v Německu 321Linsen. Ve zbytku Evropy jsme známí pod značkou Lentiamo. Po sjednocení se budeme moci věnovat kampaním, které překračují hranice a cílí na zákazníky napříč Evropou,” dodává Urban. 

Název vznikl v Itálii, na jednom z největších trhů společnosti, spojením italských slov „lenti” (čočky) a „ti amo” (miluji tě). Společnost ho aktuálně používá ve 13 evropských zemích. Změna bude postupná a e-shop již začíná zákazníky na nové jméno upozorňovat, od 10. prosince se pak změní název na Lentiamo v kompletní komunikaci značky natrvalo. S rebrandingem v Česku bude spojená i 360stupňová marketingová kampaň, která odstartuje v lednu 2021.

Přejmenuje se i kamenná optika v Křemencově ulici v Praze a budou se tak jmenovat i všechny následující optiky, pro které společnost aktuálně hledá prostory v Praze, Brně, Bratislavě, Bukurešti a Sofii. Český trh je první, kde proběhne rebranding. V příštím roce by mělo následovat Slovensko, později pak Německo a Rakousko. Tím se sjednotí název na všech 17 trzích, kde český prodejce aktuálně působí. V roce 2019 byl obrat společnosti 670 mil. Kč.

VašeČočky.cz otevírají první kamennou prodejnu

pátek 26. července 2019

-zue-