Značka Gap otevře na českém a slovenském trhu své prodejny

pondělí, 7. září 2020, 17:25 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Americká značka Gap otevře na českém a slovenském trhu značkové prodejny, spustí i e-shop.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Americká módní značka Gap, jež se specializuje na volnočasové oblečení a doplňků, oznámila oficiální vstup na český a slovenský trh. Prostřednictvím distribučního partnerství se společností CS Retail 1969, patřící do skupiny C.S. Apparel Group, otevře v obou zemích značkové prodejny i e-commerce platformu.

Značka, jež v minulých letech několikrát avizovala svůj vstup na tuzemský trh, je nyní dostupná přes partnerské e-shopy typu About You nebo Zalando. Během září však spustí vlastní e-commerce platformu, na níž bude sortiment primárně postaven na nejvýraznější kolekci Gap Logo a džínovém programu. Velkoobchodní kanál a maloobchodní prodejny budou postupně otevírány od konce roku 2020. Portfolio bude doplněno o limitované kolekce, jakými jsou například trvale udržitelné produkty.

„Vnímáme oba trhy jako velmi zajímavou příležitost a jsme velmi hrdi, že zde můžeme představit tuto moderní americkou značku,“ říká Jan Fahoun, jednatel společnosti C.S. Retail 1969. Základem má být podle jeho slov rychlý zážitek z nakupování bez ohledu na to, jestli zákazník navštíví prodejnu fyzicky anebo vzdáleně pomocí e-commmerce platformy.

Společnost Gap, původně založena v Kalifornii v roce 1969 jako obchod s džíny a hudebními deskami, je dnes jedním z největších amerických maloobchodních řetězců s oblečením ve více než 40 zemích po celém světě. Na nových trzích, kde Gap nepůsobí napřímo, si pro oslovení nových zákazníků vybírá mezinárodní partnery se zkušenostmi z místního trhu.

Společnost CS Retail 1969 patří do skupiny C.S. Apparel Group, která je na českém a slovenském trhu rovněž distributorem americké sportovní značky Under Armour. Zároveň tato skupina vlastní a provozuje českou značku Sam 73 s více než 100 obchody po celém České republice.

-stk-