A11 převádí pražský a brněnský Náš Region na týdeníky

pátek, 16. října 2020, 10:15 Aktuality, Tisk MediaGuru

A11 mění periodicitu pražské a brněnské mutace novin Náš Region, které budou od pondělí 19. října 2020 vycházet jako týdeníky.

Zdroj: A11

Zdroj: A11

Vydavatelství A11 mění periodicitu pražské a brněnské mutace novin Náš Region, které budou od pondělí 19. října 2020 vycházet jako týdeníky. Podle ředitele společnosti Aleše Zavorala jde o dlouho plánovaný vstup do segmentu bezplatných týdeníků a předpokládané posílení zásahu celého vydavatelství. „Věřím, že oba týdeníky budou díky nadstandardní distribuci a průměrnému nákladu 150 tisíc kusů na vydání brzy patřit mezi nejvýznamnější na trhu,“ doplnil Zavoral.

Náš Region Praha bude k dostání kromě stávající sítě stojanů i v pražském metru. Ve spolupráci se společnostmi PNS a Space 11 budou noviny distribuovány každé pondělní ráno ve všech stanicích metra pomocí kamelotů. Náš Region Brno bude distribuován každé pondělí do stávající sítě stojanů, nově také do 50 stojanů na veřejném osvětlení v centru města a ve většině obchodních center a na úřadech městských částí.

„Naším cílem je v každém vydání otevírat zásadní témata, která hýbou Prahou i Brnem, ale i bavit a přinášet rozhovory se zajímavými osobnostmi, reportáže a zprávy z dopravy nebo kultury,“ doplnil vedoucí obsahu vydavatelství A11 Vladimír Barák. Spuštění obou titulů proběhne navzdory nouzovému stavu.

Kromě nových týdeníků pro Prahu a Brno zahájila společnost A11 v těchto dnech i vydávání novin Náš Region Vysočina a časopis Vaše 2, který zajišťuje informační servis pro druhou městskou část Prahy. V posledních dvou měsících pak představila Náš Region Dačicko a akvizici Podbrdských novin, které nyní vycházejí jako Náš Region Berounsko / Podbrdské noviny.

„Týdeníky pro Prahu a Brno jsou další významnou součástí projektu Náš Region. Samozřejmě si ale uvědomujeme, že hlavní silou jsou regiony, a proto i nadále budeme naši síť rozšiřovat. Zároveň intenzivně jednáme s lokálními vydavateli, kterým při zachování názvu, redakce i zaměstnanců nabízíme začlenění do skupiny Náš Region,“ uzavřel Aleš Zavoral.

-mav-