Blesk, Aha! a Sport vyjdou přes omezení i v neděli

pátek, 30. října 2020, 12:00 Tisk MediaGuru

Czech News Center je jediným vydavatelem nedělníků na českém trhu tištěných titulů. Distribuovat je bude i přes omezení nedělního prodeje.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Mediální společnost Czech News Center (CNC) připravuje vydání všech svých nedělníků i na nadcházející neděli. Na tu se budou poprvé vztahovat nová vládní omezení a obchody budou muset zůstat až na několik výjimek zavřené. CNC tak využije k distribuci míst, na která se vládní omezení nevztahují, a nedělní edice svých deníků Blesk, Aha! a Sport umožní prodávat i v dalších dnech po neděli.

„To, že budeme v prodejích kvůli rozhodnutí vlády zásadně poškozeni, je jasné, ale máme závazek jak vůči předplatitelům našich deníků, tak vůči těm, kteří je dle našeho názoru musí najít všude, kde bude otevřeno a kde naše deníky nacházejí stabilně. To je důvod nad jiné. Prodáváme každou neděli na benzinových pumpách i na některých dalších místech, kde platí výjimka. Současně ovšem zkoušíme další možnosti, jak nedělníky doručit do rukou uživatelů. Jsou však varianty, které se neprojeví hned první víkend," uvedla na dotaz MediaGuru.cz mluvčí společnosti Adéla Šefránková.

Z výše uvedeného vyjádření tak vyplývá, že CNC bude chtít distribuční model pro své nedělníky dále upravovat. V neděli 2. listopadu by se měly všechny nedělníky CNC prodávat na čerpacích stanicích společností Benzina, MOL, Shell, OMV, Robin Oil a dalších, rovněž v prodejnách sítě Relay, které budou mít převážně otevřeno a také v prodejnách Pont. Od pondělí 2. listopadu se pak nedělníky dále objeví v prodeji v řetězcích Albert, Lidl, Globus, Geco, Hruška, Penny Market, Tesco, Valmont a řadě dalších.

Czech News Center je jediným vydavatelem nedělníků na českém trhu. Nedělní Blesk prodává v průměru přes 85 tisíc výtisků (údaj za 1. pololetí 2020, zdroj: ABC ČR) a je nejčtenějším titulem v kategorii společenských časopisů. Nedělní Aha! v průměru za první pololetí prodal každý týden 31 tisíc výtisků a Nedělní Sport v letošním srpnu 14 tisíc výtisků.

Vláda ČR omezila od 22. října 2020 maloobchodní prodej, kdy ponechala otevřené jen některé provozovny, mezi nimi prodejce potravin, pohonných hmot, drogerie či novin, tabáku a časopisů. Na začátku tohoto týdne pak rozhodla o uzavření téměř všech maloobchodních prodejen v neděli s výjimkou čerpacích stanic, lékáren, prodejen v místech zvýšené koncentrace cestujících na letištích, železničních stanicích a autobusových nádražích a prodejen ve zdravotnických zařízeních.

-mav-