Čeští prodejci mohou inzerovat v Nákupy Google bezplatně

pátek, 23. října 2020, 10:10 Aktuality, Internet & Mobil, Retail MediaGuru

Společnost Google nabízí pomoc obchodníkům, inzerovat zboží na kartě Nákupy Google půjde i bezplatně.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost Google nabízí pomoc evropským obchodníkům, inzerovat zboží na kartě Nákupy Google půjde i bezplatně. Zatímco doposud byla tato možnost vyhrazena pouze platícím klientům, odteď ji mohou využívat všichni prodejci a oslovit tak větší počet zákazníků bez ohledu na to, zda na Googlu inzerují. Zákazníci tak nově na kartě Nákupy naleznou zboží od většího počtu obchodníků, a to právě v době, kdy startuje nejvýznamnější nákupní sezona roku, oznámila ve čtvrtek společnost Google.

Karta Nákupy (Shopping tab) je jednou z karet výsledků v rámci Vyhledávání Google. Zákazníci v rámci ní mohou procházet zboží od různých prodejců. Od poloviny října je umístění na této kartě nově dostupné i bezplatně, a to pro všechny retailery z regionu Evropy, Středního východu a Afriky. Placená umístění v kartě Nákupy budou i nadále fungovat jako doposud, a to v sekci označené jako Sponzorováno.

Google tuto možnost do Česka rozšiřuje poté, co se iniciativa osvědčila v USA. Maloobchodníci, kteří využívali bezplatné zápisy na kartě Nákupy v kombinaci s inzercí prostřednictvím Google Ads, měli zaznamenat průměrně dvakrát tolik zhlédnutí a o 50 procent větší návštěvnost.

„Podle našich zkušeností i dat Českého statistického úřadu je čtvrtý kvartál pro retail tou zdaleka nejdůležitější sezonou. Obraty e-shopů jen ve vánočním období loňského roku přesáhly podle APEKu 52 miliard korun. Letos navíc vidíme, že pandemie covidu-19 k online nákupu přivedla i zcela nové skupiny, jako například zákazníky starší 55 let,” komentuje spuštění možnosti bezplatné inzerce na kartě Nákupy Google šéf retailu Googlu pro Česko a Slovensko František Štrupl. Ten zdůrazňuje také fakt, že pandemie výrazně změnila nákupní chování Čechů.

Ti, kdo již využívají Google Merchant Center a reklamy v Nákupech Google, mohou tuto novinku využít automaticky; produkty se v kartě Nákupy mají zobrazit bez dalších nákladů.

-mav-