ČT vrací pořad UčíTelka i přímé přenosy bohoslužeb

středa, 14. října 2020, 09:30 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize vrací do vysílání pořad UčíTelka, přímé přenosy bohoslužeb i rozšířený servis pro hendikepované.

Učítelka, zdroj: ČT

Učítelka, zdroj: ČT

Česká televize se v reakci na zavedení distanční výuky rozhodla vrátit od čtvrtku 15. října do svého vysílání vzdělávací pořad UčíTelka. Vysílat se bude na programu ČT2 každé všední dopoledne, určen je pro žáky prvního stupně základních škol. Noví prvňáčci i žáčci vyšších ročníků si mohou procvičit látku z jarních dílů pořadu. 

Učení z domova má podpořit také vzdělávací web České televize ČT edu. K dispozici je na něm přes pětasedmdesát tisíc minut naučných videí z více než třiceti předmětů. 

Na programu ČT2 budou vysílány přímé přenosy bohoslužeb. První je plánována na neděli 18. října od 10 hodin.

V rozšířené podobě také ČT opět obnovila tlumočení a překlad do znakového jazyka.

„Na jaře jsme si potvrdili, že umíme rychle reagovat na nečekané situace a nyní tyto zkušenosti opět zúročujeme,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Připomněl rovněž, že ve vysílaná stále pokračuje stanice pro seniory ČT3.

Česká televize v souvislosti s aktuálním děním posílila svůj zpravodajský servis. Kontinuální vysílání proto opět nahradilo některé pravidelné týdenní formáty, jejichž agenda bude součástí denního vysílání. Jarní rozsah má, nad rámec zákona, také informační servis pro sluchově a zrakově hendikepované diváky. Skrytými titulky a audio description doplňuje ČT všechny zpravodajské pořady, Studio 6, BBV nebo třeba Interview ČT24. Do znakového jazyka zároveň tlumočí tři denní zpravodajské relace, Události v regionech, večerní Události a také všechny tiskové brífinky týkající se koronaviru.

-mav-