CzechTourism podpoří kampaní zimní horský turismus

středa, 21. října 2020, 12:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Celkem 17 milionů korun investuje CzechTourism do kampaně na podporu návštěvnosti českých horských středisek v zimě.

Ukázka vizuálů na sociální sítě, zdroj: CzechTourism

Ukázka vizuálů na sociální sítě, zdroj: CzechTourism

CzechTourism bude kampaní v Česku i zahraničí podporovat zimní horský turismus. Do komunikace investuje celkem 17 milionů korun. 

V kampani CzechTourism zdůrazní hlavně možnost pohybu na čerstvém vzduchu, bezpečnost a také možnost zdravé relaxace. Chce tak podpořit návštěvnost českých horských středisek, která letos zaznamenala výrazný propad. I když v červenci a srpnu došlo oproti loňsku k navýšení návštěvnosti hor v průměru o 15 %, v celkovém měřítku nelze letní sezónu, která normálně trvá od května až do října, považovat za povedenou.

Kampaň je rozdělena na dvě části. Online část v hodnotě 8 milionů korun poběží na sousedních trzích – v Německu, Rakousku, Polsku a na Slovensku – na sociálních sítích a webech se zpravodajskou a cestovatelskou tematikou s cílem přilákat zahraniční návštěvníky do českých zimních středisek, lázní a do měst na advent. Odkazovat bude na stránku www.visitczechrepublic.com. 

Druhá část v hodnotě 9 milionů korun proběhne na okolních trzích a také v Dánsku a Nizozemí v televizi, rádiu, outdooru a na internetu. „V Dánsku jsme již propagaci Česka jako ideální zimní destinace zahájili billboardovou kampaní v kodaňském metru a na vlakových nástupištích. Billboardy bychom v druhé polovině října měli oslovit asi 3,5 milionů Dánů,“ řekl Jan Herget, ředitel agentury CzechTourism.

Ukázka billboardů CzechTourism na dánském nádraží, zdroj: CzechTourism

Ukázka billboardů CzechTourism na dánském nádraží, zdroj: CzechTourism

Kromě výše uvedených kampaní připravuje agentura jako každý rok také tematický obsah na cestovatelském portálu kudyznudy.cz se samostatnou landing page Na hory“. Zde budou postupně aktualizovány informace za jednotlivá střediska. „Na konci října také spustíme novinku – aktuální sněhové zpravodajství. Následovat budou ceníky jednotlivých zimních středisek a s ohledem na počasí i tipy kam vyrazit na běžky či za bruslením,“ doplnil Herget.

Česká horská střediska přijala na letošní zimní sezónu celou řadu bezpečnostních opatření. Kromě respektování vládních a hygienických nařízení zavádí v reakci na pandemii koronaviru i vlastní semafor. „Konkrétně budou střediska zajišťovat například vyznačení rozestupů u pokladen a na nástupištích, dezinfekci vnitřních i vnějších prostorů, kontrolu šátků či roušek, nové možnosti online nákupů i plateb a další. Můžeme se také připravit na úpravu organizace v lyžařské škole nebo změny v pojetí akcí typů Après ski,“ upřesnil ředitel Asociace horských středisek ČR (AHS) Libor Knot.

Do zajištění bezpečnostních opatření skiareály investují miliony korun, jedno středisko tak jenom v zimě několik set tisíc. Dále investovala střediska 750 milionů korun do modernizace dopravních zařízení, zasněžování, rozšíření tratí, zprovoznění několika selfservice pointů a další rozvoj online služeb. Průměrné ceny skipasů se podle AHS nezvýší.

-stk-