Designéři z Olgoj Chorchoj zakládají novou značku hodinek

pátek, 30. října 2020, 11:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Dvojice designérů ze studia Olgoj Chorchoj stojí spolu s investorem Josefem Zajíčkem za novou značkou luxusních hodinek Bohematic.

Nová značka luxusních hodinek se jmenuje Bohematic, zdroj: Bohematic.

Nová značka luxusních hodinek se jmenuje Bohematic, zdroj: Bohematic.

Na českém trhu vznikla nová značka luxusních hodinek, za kterou stojí investor Josef Zajíček a dvojice designérů Michala Froňka a Jana Němečka ze studia Olgoj Chorchoj. Značka Bohematic představuje koncept  luxusních malosériových mechanických hodinek vystavěný na precizní manufakturní výrobě v Novém Městě nad Metují. 

„Hodinářství je řemeslo, které v sobě spojuje umění a design s použitím přesných strojírenských technologií. Tedy ta odvětví, ve kterých jsme za Rakouska-Uherska a první republiky dosahovali mezinárodního věhlasu. Naším cílem je designem a technologiemi jednadvacátého století navázat na tuto silnou hodinářskou tradici a to nejlepší z dob minulých,“ říká Josef Zajíček, CEO a investor značky Bohematic. 

Značka staví nejen na modernistickém designu s nadčasovými tvary a precizním řemeslném zpracování na hranici technologických možností, ale také na silných českých příbězích. Prvním modelem je tak Graphic Sutnar, jenž odkazuje ke grafické legendě Ladislava Sutnara. Druhý model s názvem Minor, jenž bude představen začátkem listopadu, bude poctou závodníkům a českému automobilu Aero Minor Sport, který v roce 1949 vyhrál závod 24 hodin Le Mans.

Bohematic bude svým zákazníkům nabízet také individuální přístup. „Zakázková výroba nám umožňuje velkou míru individuálních úprav a každé hodinky jsou tak vždy vyrobeny podle představ jejich majitele,“ přibližuje Zajíček. „Majitel hodinek Bohematic má možnost vyjít z navržených variant modelů a zároveň si své hodinky do značné míry individualizovat. Kromě vlastních barevných kombinací si zákazníci mohou navrhnout nápis, věnování či podpis na zadní víko a personalizovanou sekundovou ručku s monogramem nebo jiným ornamentem,“ dodává Michal Froněk, Art Director značky Bohematic.

-stk-