Extra Publishing převzalo časopisy Báječná školka a Předškolák

pátek, 23. října 2020, 14:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Extra Publishing převzalo od nakladatelství Albatros Media vydávání dvou dětských titulů, dvouměsíčníků Báječná školka a Předškolák.

Zdroj: Extra Publishing

Zdroj: Extra Publishing

Vydavatelství Extra Publishing převzalo od nakladatelství Albatros Media vydávání dvou dětských titulů, dvouměsíčníků Báječná školka a Předškolák. Cílí na mladší věkovou skupinu od 3 do 8 let, časopis Předškolák pak specificky na děti, kteří se chystají do školy nebo právě začínají školní docházku.

Extra Publishing tím rozšíří své dětské tituly. V loňském roce převzalo vydávání časopisu Dráček. „Dráčka jsme po loňském převzetí pozicovali skvěle a nemáme důvod na něm nic měnit: Provádí děti od prvního samostatného tvoření po první samostatné čtení. I proto vidíme velký potenciál v obou nových titulech: nová Báječná školka má šanci zaujmout každého, Předškoláka čeká skvělá budoucnost v cross-sellu spolu s Dráčkem," uvedl vydavatel Pavel Pospíšil.

První číslo Báječné školky ve vydavatelství Extra Publishing vyjde v pondělí 2. listopadu. Pod novým vlastníkem prošel menším relaunchem. Upraven byl formát časopisu, přidány byly strany do výtisku a gramáž papíru. 

První číslo Předškoláka ve vydavatelství Extra Publishing vyjde 30. listopadu. V případě tohoto časopisu se chystají změny pouze kosmetické. Předškolák přináší pracovní listy pro předškoláky, které rozvíjejí schopnosti grafomotorické, řečové, sluchové, tvoří matematické dovednosti, učí vnímat prostor, čas a posilují zrakové vnímání.

Oba časopisy jsou vytvářeny v redakci Extra Publishing. To ale na jejich obsahu bude i nadále spolupracovat s Albatros Media. Báječná školka vyjde v nákladu 15 tisíc výtisků, Předškolák v nákladu 20 tisíc výtisků. Oba tituly, které doposud byly v síti PNS, nově distribuuje společnost Mediaprint & Kapa Pressegrosso.

-mav-