Ministerstvo obrany spustilo kampaň „Víme, co máme“

čtvrtek, 29. října 2020, 11:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ministerstvo obrany chce kampaní přiblížit kapacity českého obranného průmyslu.

Tváří nové kampaně Ministerstva obrany se stal její náměstek Tomáš Kopečný, zdroj: Ministerstvo obrany.

Tváří nové kampaně Ministerstva obrany se stal její náměstek Tomáš Kopečný, zdroj: Ministerstvo obrany.

Ministerstvo obrany odstartovalo v říjnu novou kampaň „Víme, co máme“, jejímž cílem je veřejnosti přiblížit kapacity českého obranného průmyslu. Kampaní provází náměstek Sekce průmyslové spolupráce Tomáš Kopečný, který se stal i tváří série videí.

„V případě obranného průmyslu nejde jen o ekonomiku. Jedná se o strategické sektory s přímou návazností na obranyschopnost státu,“ říká Tomáš Kopečný. „Svět se nezastavil. Konflikty v něm nadále probíhají. A my na ně musíme být připraveni. Proto také potřebujeme stále rozvíjet schopnosti naší armády,“ dodává. 

Název kampaně „Víme, co máme“ odkazuje na armádní hesla: „Víme, co chceme“ a „Víme, co umíme“. Komunikace staví především na videích, která jsou postupně zveřejňována na sociálních sítích a představují devět klíčových firem, které dodávají své produkty mj. pro Armádu ČR. Jedná se například o firmy Ego Zlín, Ray Service, Aero, Tatra, Meopta, Era, Sellier aj. Jakmile to situace dovolí, bude videoobsah prezentován i na zbrojních veletrzích, mezistátních jednáních a dalších příležitostech k tomu vhodných.

Pilotní série videí vznikla ve spolupráci s největšími výrobci, kteří jsou sdruženi v Sekci obranného průmyslu Hospodářské komory ČR. Výsledné produkty byly vytvořeny na náklady samotných firem. Dle vyjádření náměstka Kopečného je záměr v propagaci pokračovat, rozhodující ale budou reakce na první videa a zájmu dalších firem. Kampaň je rovněž silně provázána na zastřešující komunikační koncept vládních agentur „Česko – Country For The Future“.

Vládní agentury připravují společný komunikační koncept

pondělí 26. srpna 2019

-stk-