Návštěvnost sportu na Aktuálně.cz roste i v letošním roce

čtvrtek, 8. října 2020, 16:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Návštěvnost serveru Sport/aktuálně.cz roste kontinuálně více než tři roky. Platí to i pro letošní rok.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Sportovní rubrika Aktuálně.cz (Aktuálně.cz/Sport) vykazuje v letošním roce zvýšenou návštěvnost ve srovnání s loňským rokem, a to i přesto, že řada velkých sportovních událostí byla kvůli pandemii koronaviru odsunuta. Za prvních devět měsíců letošního roku představuje průměrná návštěvnost sportovní rubriky Aktuálně.cz 1,4 mil. reálných uživatelů (RU) měsíčně a ve srovnání se stejným obdobím loni je o třetinu vyšší. Počet zhlédnutých stránek (page views) je za prvních devět měsíců v meziročním srovnání vyšší o čtvrtinu.

Sport na Aktuálně.cz je tak třetím nejsilnějším sportovním webem na českém internetu. Jedničkou je Sport.cz (Seznam.cz) a dvojkou iSport.cz (Blesk.cz). Ukazují to data výzkumu NetMonitor za září 2020.

Aktuálně.cz/Sport, průměr RU, I-IX/2019 a 2020

Zdroj: NetMonitor, hodnoty se zobrazí najetím na sloupec

„Jsem rád, že i v době, kdy byla jedinou aktivní soutěží v Evropě běloruská fotbalová liga, jsme byli schopni nabídnout čtenářům kvalitní a zajímavé materiály,“ komentuje letošní výsledky Josef Pazderka, šéfredaktor Aktuálně.cz. Dosažené výsledky jsou podle jeho slov pozitivním signálem i z toho důvodu, že filozofií redakce není snaha poutat pozornost za každou cenu, ale nabízet původní informace a seriózně zpracovaná témata. Kromě zpravodajství z fotbalu a hokeje jsou vlajkovou lodí serveru materiály, rozhovory a informace z tenisového dění.

„Náš obsah nevnímají pozitivně pouze čtenáři, ale také velcí hráči na trhu. Sílící pozice portálu tak odráží i zvýšený zájem o inzertní spolupráci,“ dodává Josef Pazderka.

Sportu na Aktuálně se tak dařilo i přes to, že vývoj návštěvnosti v celém sportovním segmentu českých webů je letos v průměru horší než loni. Průměrný počet page views se za prvních devět měsíců meziročně snížil o 26 % (zdroj: NetMonitor, kategorie Sport).

-mav-