Nemléko mění název, nově je z něj Optimistic

sobota, 17. října 2020, 08:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kvůli evropské legislativě mění značka rostlinných produktů Nemléko svůj název. Nově se jmenuje Optimistic.

Zdroj: FB Optimistic foods

Zdroj: FB Optimistic foods

Česká značka nabízející čistě rostlinné alternativy živočišných mléčných výrobků mění název. Z původního Nemléka se stala nová značka Optimistic. Důvodem je evropská legislativa, podle níž jsou potraviny obsahující termíny „mléko“, „smetana“, „sýr“ či „máslo“ vyhrazeny pouze mléčným výrobkům živočišného původu. Nemléko tak legislativě nevyhovuje. 

„Přišlo nám to jako zábavný kontrast k celé situaci a k názvu Nemléko, který je negující. Nemléko je teď nově ještě víc Optimistic. Optimistic foods, jak jsme naší ,nadznačku' pojmenovali, tedy optimistické jídlo má vyjadřovat, že podle nás jsou rostlinné produkty pro nás a planetu to nejlepší řešení budoucnosti,“ vysvětluje volbu nového názvu spoluzakladatelka značky Amálie Koppová. 

K přeměně přistoupila značka od 1. října. Probíhat bude do konce tohoto měsíce, než se přemění všechny skladové zásoby. U zmrzliny to bude trvat do konce roku.

Stejně tak doznaly změn všechny komunikační kanály. „Čeká nás možná akorát přejmenování instagramového účtu, které ale není tak jednoduché,“ dodává Amélie Koppová. 

„Kromě jména se ale u nás nic nemění, všechny produkty pro Vás vyrábí stejná rodinná firma těsně za Prahou,“ upozorňuje značka na svém Instagramu. 

Pod názvem Optimistic tak nyní značka nabízí své rostlinné nápoje a dezerty bez laktózy. Kromě toho vyrábí také fermentovanou zeleninu a bio fermentované limonády Bacilli či ledové čaje Yestea.

-stk-