Nova nasadí na středy pořad Svatba na první pohled

pondělí, 12. října 2020, 11:00 TV MediaGuru

Televize Nova začne od středy 28. října vysílat seznamovací pořad Svatba na první pohled. Páry se poprvé uvidí až před oltářem.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Televize Nova zařadí do středečního prime-time od 28. října nový pořad, který ještě na své obrazovce nevysílala. Půjde o seznamku Svatba na první pohled (v originále Married at First Sight). TV Nova označuje pořad jako sociální experiment. V pořadu vystupují nezadaní účastníci, kteří se teprve před oltářem seznamují se svými budoucími životními partnery. Výběr partnera totiž nechali na odbornících z oblasti psychologie a biologie. Ti měli z nezadaných zájemců vytvořit po testech kompatibilní páry.

Všichni jedinci (ženy a muži ve věku 25-40 let) prošli podle TV Nova psychologickým vyšetřením, testem kompatibility DNA, čichovým testem a testem atraktivity. „Porovnání úseků DNA poskytuje zcela přesná čísla. Čichový experiment zase odhalí, kdo je nám tímto smyslem příjemný. Partner, který je pro nás biologicky kompatibilní, nám totiž vždy voní,“ uvádí DNA expertka Jaroslava Babková.

Po svatbě čeká novomanžele svatební cesta a čtyři týdny společného života v jedné domácnosti. Poté přijde rozhodnutí, kdy se musí každý z účastníků vyjádřit k tomu, zda hodlá se svým partnerem v započaté životní cestě pokračovat, nebo jestli se chce rozejít.

„V tomto projektu se snažíme pojmout otázku vztahů z druhé strany. Rozbít to, jakou má kdo představu o svém ideálním partnerovi, a pokusit se nezadaným zájemcům vhodného partnera najít podle jiného klíče, než jak si ho hledají sami,“ upřesňuje psycholožka Katarína Szabados Filasová.

Reklamní vizuál pořadu Svatba na první pohled, zdroj: TV Nova

Reklamní vizuál pořadu Svatba na první pohled, zdroj: TV Nova

Svatba na první pohled vystřídá ve středečním hlavním vysílacím čase od 20:20 Výměnu manželek. Nova středeční hlavní vysílací čas obvykle vyhrazuje formátu reality.

Formát seznamovací reality show nasazuje od pondělí 12. října do vysílání také hudební televize Óčko, a to v rámci nového programového bloku O 18+. V něm se objeví „nahá seznamovací show" Naked Attraction. Více zde.

-mav-