Seznam Prohlížeč chce dosáhnout na dva miliony uživatelů

pondělí, 5. října 2020, 15:55 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz chce dál zvyšovat zásah svého Prohlížeče, cílem je dosáhnout na dva miliony přihlášených uživatelů.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Prohlížeč Seznam.cz využívá 1,5 mil. aktivních uživatelů měsíčně (meziroční nárůst o 44 %), průměrně s prohlížečem stráví deset minut a zhlédnou 1,2 mld. stránek. Internetová jednička zároveň registruje od těchto uživatelů 80 mil. hledání na Seznamu měsíčně. „Stoupáme k hranici 2 mil. uživatelů, čímž se prohlížeč stane nejnavštěvovanější aplikací Seznamu,“ uvedl na online setkání Sklik Expert Forum v minulém týdnu Adam Raška. Cílem je přitom mít tyto uživatele jako přihlášené. Růst počtu uživatelů, využívajících prohlížeč, pomáhá podle jeho slov upevňovat pozici Seznamu na mobilních telefonech a také umožní doměřovat konverze, zacílit a personalizovat reklamu či dodržet frekvenci zobrazení. Prohlížeč od Seznamu primárně používají uživatelé služeb Seznam.cz.

Prohlížeč by se měl od stávajícího zobrazovače webových stránek vyvíjet do podoby nativní aplikace, ve které se postupně objeví home page, email, podcasty či hry. Seznam.cz uvažuje také o vytvoření aplikace Můj Seznam, zahrnující komunikační platformu, obsah, přehrávání, hledání nebo platby. Jde zatím o vizi, zda se jí podaří realizovat, je otázkou.

Plány Seznam.cz s prohlížečem, zdroj: Sklik Expert Forum 2020

Plány Seznam.cz s prohlížečem, zdroj: Sklik Expert Forum 2020

Sklik se také snaží stále více zdůrazňovat svoji roli při budování brandu, nejen při výkonnostních kampaních a svou obsahovou síť proto rozvíjí směrem k posilování značky. Klientům doporučuje zařazovat brandové kampaně, ale nevyhodnocovat je stejně jako výkonnostní. „Vyhodnocujte je podle brandových metrik, jakými jsou frekvence, zásah nebo vybavení si reklamy,“ uvedl Jaroslav Slavičínský.

Z hlediska formátů vyzdvihl sticky formát při budování značky, a to proto, že zůstává vizibilní i při skrolování uživatele. Dodal, že více než polovina impresí není v Česku vizibilních. „Vizibilita impresí na Seznamu je větší než průměr trhu. Vybírejte takové rozměry a formáty, kde uživatel má šanci bannery vidět. Vyhýbejte se webům, které jsou plné reklamy,“ poradil zadavatelům.

Na Sklik Seznam Foru zazněly také plánované novinky v reklamní síti Sklik. Jsou jimi:

  • Průvodce Sklik Začínáme – průvodce pro nové inzerenty, který má usnadnit inzerování ve Skliku.
  • Integrace Zboží.cz a Skliku – propojení účtů, přechod na jednotný konverzní kód, ve výsledku je cílem obsluhovat kampaně na Seznamu i na Zboží pomocí jedné kampaně na Sliku
  • Nový importér.
  • Import kampaní z Google Ads – napojení Skliku na Google Ads.

-mav-