Škoda Auto vybaví většinu svých modelů zprávami ČTK

čtvrtek, 1. října 2020, 17:00 Aktuality, Tisk, Marketing MediaGuru

Na obrazovkách třetí generace informačního systému škodovek se nyní zobrazují zprávy ČTK.

Zdroj: ČTK

Zdroj: ČTK

Díky spolupráci mezi Škoda Auto a Českou tiskovou kanceláří (ČTK) mají majitelé vozů Škoda možnost zobrazit zpravodajské články na centrálním displeji svého vozu. Nový informační systém modelů Scala, Kamiq, Superb iV a vozů Superb, Karoq a Kodiaq modelového roku 2021 nově zobrazuje zpravodajství ČTK, přičemž uživatel má možnost si sám přidat až pět dalších zpravodajských kanálů dle vlastní preference.

Nová generace informačního systému služeb přináší zprávy v českém jazyce. Funkcionalita RSS (Rich Site Summary) čtečky bude postupně zaváděna i do ostatních modelů značky Škoda. Sledování zpravodajství přímo na centrální obrazovce vozu je dalším krokem na cestě propojování automobilů mladoboleslavské značky s okolním světem a rozšíření služby Škoda Connect – Infotainment online.

„Zpravodajství ČTK poskytuje objektivní a všestranné informace, sloužící pro svobodné vytváření názorů čtenářů. Slouží zároveň jako nezávislý informační servis pro tuzemská a zahraniční média, proto jsme se rozhodli pro spolupráci s národní tiskovou agenturou,“ vysvětluje volbu ČTK Petr Janeba, vedoucí marketingu Škoda Auto Česká republika. „Současně však chceme zachovat možnost volby informačního zdroje, a tak si každý zákazník může přidat i jiné RSS linky podle vlastního uvážení a preference. I díky tomu může být posádka na palubě vozů Škoda stále v obraze,“ dodává Janeba.

„Jsme přesvědčeni, že naše průběžné, aktuální zpravodajství umožní posádkám vozů Škoda sledovat dění, které je zajímá, ať jde o politiku, sport nebo kulturu, o dění ve světě nebo ve všech regionech republiky,“ komentoval ředitel strategie a rozvoje ČTK Jaroslav Kábele.

Vozy Scala, Kamiq, Superb iV a vozy Superb, Karoq a Kodiaq modelového roku 2021 jsou neustále připojeny k internetu. Standardně dodávaná eSIM s vysokorychlostním připojením LTE nabízí generaci mobilních online služeb s  aplikacemi infotainmentu, které zajišťují další funkce. Dodatečný nákup datové SIM karty nebo sdílené připojení chytrého telefonu již není zapotřebí.

Nová verze aplikace Škoda Connect určená pro mobilní telefony, chytré hodinky a webový portál Škoda Connect umožňuje každému uživateli dálkový přístup k jeho vozu Škoda. Nově nabízí i větší možnosti personalizace. Uživatel může například nakonfigurovat klávesové zkratky nebo měnit pořadí služeb. Kromě toho lze pohodlně odkudkoliv na dálku zjistit stav paliva, zobrazit si či archivovat další údaje o voze nebo absolvované jízdě.

Aktuálně jsou k dispozici aplikace Počasí, která zobrazuje počasí v celé Evropě, a aplikace Zprávy, s níž lze odebírat novinky z jednotlivých kanálů přímo přes displej infotainment systému. Po instalaci do vozu je používání obou nových aplikací po dobu jednoho roku bezplatné. Poté bude za každou z aplikací účtován minimální poplatek.

Postupně jsou nasazovány i další aplikace, které budou u prvních zákazníků do konce letošního roku. V budoucnu vyvinuté aplikace budou zpětně kompatibilní. V online obchodu v automobilu je možné si vybrat další datové balíčky. Díky nim mají pak cestující k dispozici objem dat dostupný přes Wi-Fi hotspot, který lze využít pro budoucí streamovací služby.

-mav-