ČTK vydává speciál 30 let transformace české ekonomiky

pátek, 13. listopadu 2020, 13:50 Aktuality, Tisk MediaGuru

Speciál vydává v online i tištěné podobě, přináší vzpomínky změn ekonomického prostředí od významných politiků i zástupců firem.

Zdroj: ČTK

Zdroj: ČTK

Česká tisková kancelář (ČTK) vydává ve svém PR servisu Protext speciální tištěný i online magazín „30 let transformace české ekonomiky”. Klíčovými autory speciálu jsou bývalý ministr financí, později premiér a prezident Václav Klaus, jenž vzpomíná na první léta změny hospodářského prostředí, místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová a předsedkyně Národní rozpočtové rady Eva Zamrazilová, které se na transformaci dívají z odstupu a na základě analýz.

Do magazínu přispěli také bývalý ministr průmyslu a obchodu, dnes šéf Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák nebo odborový předák Bohumír Dufek. Představuje se v něm také řada významných českých firem jako jsou ČEZ, Škoda Auto, Česká zbrojovka Group, Česká mincovna, Czechoslovak Group, Havel & Partners, Partners, Zásilkovna a další.

„Projekt vznikal dlouho. Prakticky celý letošní rok,“ uvedl ředitel strategie a rozvoje ČTK Jaroslav Kábele. „Hlavní autoři měli se svými příspěvky vystoupit na konferenci, kterou jsme připravovali společně Senátem a která měla navazovat na loňskou úspěšnou konferenci nazvanou 30 let svobody,“ řekl. Kvůli pandemii se však konference nemohla konat.

Magazín má náklad 1500 výtisků a bude distribuován do státních institucí, partnerským firmám a klientům Protext ČTK, značnou část odebere pro své potřeby i Institut Václava Klause. Výtisky dostanou rovněž zahraniční kanceláře agentur CzechTrade a CzechInvest. Na webech bude obsah postupně zveřejňován na portálu České noviny, do zveřejňování se zapojí i weby skupiny Mafra a portál státní správy BusinessInfo.

-mav-