CzechTourism zveřejnil novou strategii na dalších pět let

středa, 25. listopadu 2020, 12:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

V nové strategii na období 2021–2025 se chce agentura CzechTourism zaměřit na flexibilitu, efektivitu a digitalizaci.

Agentura CzechTourism svou novou strategii prezentovala prostřednictvím virtuálního televizního studia, foto: MediaGuru.

Agentura CzechTourism svou novou strategii prezentovala prostřednictvím virtuálního televizního studia, foto: MediaGuru.

Agentura CzechTourism představila v úterý prostřednictvím virtuálního televizního studia svou novou strategii na dalších pět let 2021–2025. Její prioritou je nejen budování jednotné značky České republiky, ale i digitalizace a efektivní marketingová podpora regionů a podnikatelů. 

Strategie agentury CzechTourism pro období 2021–2025, zdroj: CzechTourism

Strategie agentury CzechTourism pro období 2021–2025, zdroj: CzechTourism

V rámci strategie se bude CzechTourism zaměřovat na budování jednotné značky České republiky, podílet se na jejím jasném definování ve spolupráci s CzechTrade, CzechInvest i Českými centry v zahraničí. Aktivně se bude také zapojovat do Národního marketingového týmu a snažit se o mezirezortní spolupráci.

„Česká republika patřila dlouhodobě mezi nejbezpečnější země, ale pandemie covid-19 s touto jistotou výrazně zahýbala. Musíme ověřit, jak se naše pozice změnila a připravit takové marketingové aktivity, které opět dostanou Česko mezi nejoblíbenější destinace u zahraničních turistů,“ komentoval novou strategii Jan Herget, ředitel agentury CzechTourism.

Dalším cílem nové strategie je efektivní fungování samotné agentury, která chce například zavést elektronický nástroj pro řízení svých projektů či dynamický nákupní systém, který urychlí realizaci jednotlivých kampaní. „Strategii jsme po vypuknutí pandemie koronaviru překopali tak, aby byla flexibilní, schopná rychle reagovat a zaměřená na digitalizaci,“ popsal Jan Herget.

Paradoxně právě díky pandemii se agentuře povedlo technologicky vylepšit její weby. Redesignem letos prošel web kudyznudy.cz, zaměřený na podporu domácího cestovního ruchu, nový kabát dostal i portál visitczechrepublic.com, jenž podporuje incomingový turismus. Dalším projektem je realizace virtuálních setkání v rámci studia Eventtia a v přípravě je i virtuální realita, přes kterou by se do České republiky mohli lákat třeba pořadatelé mezinárodních kongresů.

Třetím cílem je efektivní podpora podnikatelů a regionů, kterým by agentura pomáhala podle jejich potřeb především v zahraničí, kde má Česká republika 22 zahraničních zastoupení. „Prvním naším úkolem je dostat nabídku všech, kteří v cestovním ruchu působí, na internet, aby se k tomu mohli dostat lidé všude na světě. Nyní někteří nemají web vůbec, nebo jen v češtině,“ dodal Herget.

Pětiletá strategie bude implementována pomocí ročních akčních plánů, které budou vycházet z konkrétní situace na trhu. „Se zástupci regionů jsme se dohodli, že akční plán budeme společně jednou za čtvrt roku revidovat,“ řekl  Jan Herget.

Celou strategii si můžete prohlédnout zde

-stk-