Další kampaň ADC připravila studentská agentura GEN

úterý, 10. listopadu 2020, 13:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Druhou fázi kampaně „Pálí nás klima“ od ADC je dílem studentské agentury GEN.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Art Directors Club (ADC) spustil v listopadu druhou fázi své kampaně „Pálí nás klima“, na které spolupracuje se zpravodajským serverem Aktuálně.cz. Zatímco v říjnu byla pod kreativou podepsána agentura WMC/Grey, autorem listopadové kampaně s názvem „Inzerát“ je studentská agentura GEN. 

ADC se v nové kampani věnuje klimatickým změnám

středa 14. října 2020

„Protože GENem naší aGENtury je mladá GENerace, tak víme, jak právě generaci Z pálí otázka životního prostředí. Životní prostředí je jedno z nejdůležitějších témat (jestli ne právě to nejdůležitější), které nosíme v mysli. Možná, že v současné situaci, s pandemií Covid-19, je nastoleno jiné globální téma, to ale jednou přejde. Tady s klimatickými změnami se rozhoduje, jak budeme v budoucnosti žít. Změny klimatu jako důsledek lidské činnosti už snad dnes nikdo nezpochybňuje. Předchozí generace řešila možná víc svůj komplex z totality nezdravým konzumem a určitou bezuzdnou potřebou něco dohnat. Nadcházejících generací se ale budou změny klimatu týkat mnohem víc. Jsme proto rádi, že jsme se mohli zúčastnit soutěže, kterou ADC vyhlásila v rámci programu ADC Unit a těší nás, že jsme ji se svým konceptem ,Inzerát’ vyhráli,” říká Richard Stiebitz, kreativní ředitel agentury GEN a dlouholetý člen ADC.

Kreativní pojetí kampaně ukazuje lidi v konkrétních situacích, kdy se jich důsledek změny klimatu opravdu dotýká. Ukazuje je v okamžiku, kdy kvůli následkům klimatických změn mají akutní a naléhavou potřebu řešení běžných lidských potřeb. Touha po řešení je vyjádřena klasickým inzertním stylem.

„Osobní zkušenosti s důsledky změny klimatu v naší zemi nás motivovaly brát projekt jako poslání. Naše vidění a následné vizuální zpracování se odehrává v současnosti a v českém prostředí, což podporuje osobní rovinu. Abychom kreativě vtiskli potřebnou míru nepokoje a napětí, vizuálně jsme interpretovali problém fotomontážemi lidí v zoufalých situacích, které jsou extrémním, ale nepříliš vzdáleným dopadem klimatických změn. Touto cestou bychom chtěli poděkovat fotobance Shutterstock, která k realizaci fotomontáží poskytla fotografie,“ dodává Martin Voldřich, grafický designér a supervizor vizuálních výstupů kampaně, které realizoval společně s Michaelou Sýkorovou. 

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Do projektu je partnersky zapojená také společnost JCDecaux, jejichž billboardové  a CLV plochy využíváme pro reklamní outdoorovou kampaň. Součástí kampaně je i speciál Planeta v nouzi na Aktuálně.cz, ve kterém se postupně zveřejňují reportáže, rozhovory s odborníky, fotogalerie či grafiky.

-stk-