Do Stream.cz přichází Cífka, externě se vrací Strejc

úterý, 3. listopadu 2020, 12:05 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Tvorbu autorského videoobsahu ve službě Stream bude mít na starost Petr Cífka. Daniel Strejc se vrací jako externí kreativní producent.

Ivan Mikula a Petr Cífka, zdroj: Seznam.cz

Ivan Mikula a Petr Cífka, zdroj: Seznam.cz

Petr Cífka nastupuje do Stream.cz, na starost má tvorbu autorského videoobsahu, který by měl vznikat nejen pro videoportál Televizeseznam.cz, ale z části také pro terestrickou Televizi Seznam. Jako externí kreativní producent se vrací do produkce Stream Daniel Strejc, který tuto pozici zastával jako internista dva roky, a to do dubna 2020.

Petr Cífka přichází z Czech News Center, kde pracoval tři roky jako šéf videoobsahu. Produkoval zde a režíroval pořady jako Branky, body, kokoti, Prostor X, Rudej Fanda, Tattoo polepšovna, Moje svoboda, Kapitán Říp a další. Předtím pracoval tři roky jako šéfredaktor Prima Cool, kde se věnoval i rozvoji sociálních sítí a výrobě virálních videí. Působil i jako šéf obsahu a produktu v on-lineu Burda Digital nebo jako editor Nova.cz. Cífka se dlouhodobě věnuje i filmové publicistice, je spoluautorem knih Encyklopedie akčního filmu a Encyklopedie komiksového filmu a patnáct let provozuje vlastní filmový web MovieZone.cz. Zároveň je spoluautorem blogu 1000 věcí, co mě serou a blogu Poslední důvod, proč se nezabít.

„Jsem velice rád, že jsme se s Petrem domluvili na spolupráci, od které očekávám především výrazný obsahový rozvoj a pestrost v rámci online formátů,“ uvedl ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Daniel Strejc, který má svoji producentskou kariéru spojenou s filmy jako jsou Přes prsty, Padesátka, Krásno nebo Zakázané uvolnění a online seriály Skoro na mizině, Vyšehrad, Přijela Pouť, Skvrna, Hasičárna Telecí, Lajna, Lajna 2, bude externím kreativním producentem, který bude mít na starost vývoj hrané tvorby.

-mav-