Globus v aplikaci upozorní zákazníky na případnou frontu

neděle, 29. listopadu 2020, 08:20 Aktuality, Retail MediaGuru

V reakci na vládní opatření nabízí Globus možnost ověřit si přes jeho aplikaci volnou kapacitu v hypermarketech, stáhlo si ji už 200 tisíc lidí.

Aplikace Můj Globus ukazuje volnou kapacitu prodejen, zdroj: Globus

Aplikace Můj Globus ukazuje volnou kapacitu prodejen, zdroj: Globus

Obchodní řetězec Globus reaguje na vládní opatření, kdy na jednu osobu musí v obchodě připadnout minimálně 15 m² prostoru. V aplikaci Můj Globus a také na webových stránkách řetězce si mohou zákazníci ověřit ještě před cestou do hypermarketů, zda v něm není plno a bez potíží se dostanou dovnitř.

Před hypermarkety Globus jsou také instalované televizní obrazovky, které zobrazují aktuální kapacitu v hypermarketu. Před každým z hlavních vchodů stojí pracovníci s počítadly v mobilních zařízeních a součet zákazníků se promítá právě na obrazovky před hypermarkety.

„Technologie jsme propojili a údaje o aktuální kapacitě se zobrazují do naší mobilní aplikace Můj Globus (a na web Globus.cz). Zákazníci si tak mohou kdykoliv ověřit, zda je v jejich hypermarketu volno, a to ještě před tím, než se do něj vypraví,“ říká Lutfia Volfová, vedoucí externí komunikace Globus.

Zmíněná mobilní aplikace a veškerá její technologická řešení vznikají přímo v Globusu (s přispěním we.builders). Nyní má aplikaci staženou v chytrých telefonech s operačními systémy Android a iOS 200 tisíc lidí a více než 130 tisíc zákazníků ji aktivně používá. Nejčastěji využívanou funkcí je nákupní seznam a skenování zboží. Nyní se k tomu pravděpodobně přidá i aktuální stav kapacity v hypermarketech. 

Globus letos bez adventní hodiny ticha a se svíčkou od Dary

neděle 22. listopadu 2020

-zue-