Gust je třetím jednatelem Trima News, majitele Drbny

pátek, 27. listopadu 2020, 09:45 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Josef Gust doplnil na pozici jednatele Trima News Libora a Matěje Matouška.

Josef Gust, zdroj: Trima News

Josef Gust, zdroj: Trima News

Trima News, které vydává regionální zpravodajské online médium Drbna, prošlo změnou v top managementu. Pozici třetího jednatele společnosti zaujímá po úmrtí společníka a jednatele společnosti Petra Jiřičky nově Josef Gust.

Gust zaujal Jiřičkovo místo jako jeho dlouholetý spolupracovník v News Outdoor, někdejší dvojky české venkovní reklamy. Před příchodem do News Outdoor pracoval dlouhá léta ve společnosti Philip Morrris ČR a poté vedl několik projektů v soukromé sféře.

„S Petrem jsme odvedli obrovský kus práce za poměrně krátkou dobu. Některé věci jsme nestihli, ale o to je teď větší naše motivace dokončit je,“ uvedl Libor Matoušek.

Petr Jiřička, který do vydavatelství Trima News v roce 2017 přišel také z News Outdoor, působil v Trima News v roli „andělského investora“. Zakladateli média Liboru Matouškovi pomohl s rozvojem mediálního projektu Drbna. I jeho zásluhou mělo vydavatelství za necelé tři roky navýšit tržby více než na dvojnásobek a Drbna více než čtyřnásobně zvýšila svou čtenářskou základnu.

Vydavatelství uvedlo, že v posledních letech investovalo do řady technologických vylepšení, včetně nového adserveru. Další změnou byl přechod na nový responzivní layout Drbny.

Drbna taky expandovala do dalších regionů. Celkově teď působí v devíti a má centrální web. V posledních dvou letech zvýšila i svou čtenářkou základnu. Z původních 500 tisíc (RU) unikátních čtenářů měsíčně z roku 2017 se dostala bezmála na 2 miliony čtenářů měsíčně.

-mav-