Livesport nabídne přes FlashNews zprávy z různých zdrojů

čtvrtek, 5. listopadu 2020, 13:10 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Livesport spouští novou platformu, která nabízí neustálý přehled z více než 10 tisíc zdrojů. Jejich počet se bude postupně rozšiřovat.

Zdroj: Livesport

Zdroj: Livesport

Společnost Livesport News spustila ve čtvrtek 5. listopadu novou platformu FlashNews. Na jednom místě přes webové rozhraní i aplikaci nabídne přehled zpráv z různých zdrojů. Uživatelé si mohou sami přehled uzpůsobit svým zájmům a vybrat z více než 10 tisíc zdrojů. Novinka je zatím dostupná v České republice, v plánu je ale i její expanze do zahraničí a postupné rozšiřování nabízeného obsahu. 

„Myšlenka FlashNews je jednoduchá: díky jediné aplikaci máte ve svém telefonu nebo v prohlížeči počítače aktuální přehled o všem, co se kolem vás děje a je pro vás zajímavé. A samozřejmě zdarma,” představuje platformu Head of Product v Livesport News a bývalý novinář Filip Horký.

Na platformě pak uživatelé uvidí přehled titulků, po rozkliku se dostanou jen na úvod článků, přičemž pro celý text budou přesměrováni již na samotný zdroj.

Uživatelé se mohou po registraci zdarma sami zvolit, jaké zdroje chtějí sledovat. Vybírat si přitom mohou z českých online médií, ale sledovat mohou také aktuality ze státních institucí, městských částí, obcí či vybraných firem. Navolit si mohou rovněž sledování určitého tématu, například článků o českém premiérovi nebo státním rozpočtu, nebo celebrity. „Jsme schopni rozlišit, zda chce uživatel sledovat články od určité osobnosti, nebo o ní,“ přibližuje Filip Horký, který platformu poprvé představil na online konferenci Czech Internet Forum

Flashnews je spuštěna po roce vývoje v základní verzi, postupně bude vylepšována. „Plánujeme celou řadu nových funkcí a dalších vylepšení. Teď se všichni těšíme na reakce prvních uživatelů. Ty nám ukážou, které ze stovek nápadů na další vylepšování upřednostnit,” dodává Horký s tím, že každá nová funkcionalita je přitom hodnocena z pohledu jejího potenciálu i v zahraničí, kam chce platforma co nejrychleji expandovat. Spolu s tím budou přibývat i informační zdroje. 

„S aplikací FlashNews máme velké ambice a věříme, že navážeme v nové oblasti na úspěchy Livesportu na poli sportovních aplikací. Těšíme se a doufáme, že znovu ukážeme, že i z České republiky se dají psát velké příběhy s mezinárodním úspěchem,“ poodhaluje ambice společnosti její provozní ředitel Alexandr Kánský.

Nová platforma bude zároveň spolupracovat s Nadačním fondem nezávislé žurnalistiky a webem Konšpirátoři.sk, s nimiž chce upozorňovat na méně důvěryhodné zdroje. Zároveň však chce napomáhat i nabourávání informačních bublin, a to prostřednictvím doporučovaného obsahu, na který by daný uživatel při svém čtení na internetu normálně nenarazil. Diskuse na platformě možné nebudou. 

FlashNews je nyní dostupná na webových stránkách a také v mobilní aplikaci, jež je k dispozici v App Store a Google Play.

-stk-