O2 spouští k 17. listopadu kvíz, spojí se s Cirk La Putyka

neděle, 15. listopadu 2020, 08:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

U příležitosti 17. listopadu připravila společnost O2 edukační kvíz Otázka svobody. Zapojí se i Cirk La Putyka se svou Ústřednou89.

Zdroj: O2

Zdroj: O2

Společnost O2 si opět připomene výročí 17. listopadu. V rámci svého dlouhodobého projektu „Svoboda není samozřejmost“ spouští edukační kvíz Otázka svobody, jenž je vhodný i pro doplnění distanční výuky. Celý projekt se do budoucna více propojí také se vzdělávacím programem O2 Chytrá škola. K Otázkám svobody se přidá i Cirk La Putyka se svou Ústřednou89.

Edukační kvíz vychází z průzkumu, které si O2 realizovalo letos. Vyplývá z něj, že byť zkratky jako StB, KSČ nebo OF zná téměř každý, celá čtvrtina respondentů ve věku od 16 do 30 let neví, proč je listopadová revoluce označovaná jako „sametová“. „Pouze každý čtvrtý dotázaný dokázal přiřadit, co bylo obsahem pro starší generaci nezapomenutelného projevu Milouše Jakeše z Hrádečku,“ vysvětluje David Daneš, ředitel marketingové komunikace a brandu v O2 s tím, že mladým lidem není jasné ani to, co to byl tzv. Palachův týden nebo kdy se stal poprvé prezidentem Václav Havel. Správně odpověděla pouhá polovina respondentů.

„Portál Otazkasvobody.cz je proto první vlaštovkou, kdy klademe větší důraz na edukační stránku a zábavnou formou chceme mladé generaci pomoct doplnit chybějící znalosti nedávných událostí,“ vysvětluje Marie Mališková, CSR manažerka z O2, a dodává : „Naším cílem je ukázat, jak lze za pomoci digitálních technologií přiblížit studentům moderní dějiny, na které při běžné výuce mnohdy nezbývá čas.“ 

Během příštího roku plánuje O2 propojit projekt Svoboda není samozřejmost se vzdělávacím portálem O2 Chytrá škola, kde vznikne samostatná sekce pro učitele věnovaná právě metodice a materiálům určeným pro interaktivní výuku moderních českých dějin.

Přímo v den státního svátku se O2 připojí také ke speciálnímu happeningu Cirku La Putyka a Jatek78 s názvem Ústředna89. Prostřednictvím Ústředny89 budou prezentovány dílčí výsledky průzkumu O2. S hosty tohoto dílu, kterými budou nejen pamětníci, ale také umělci či sportovci, spojení spjati s tématem sametové revoluce, se budou moci diváci nad událostmi roku 1989 telefonicky pobavit. „I tento formát je vhodný pro učitele a jejich studenty. Pokud jim nebude cokoli z kvízu jasné, můžou do Ústředny89 zavolat a téma probrat s odborníky a pamětníky,“ dodává Marie Mališková.

Otázky svobody podpoří O2 také online kampaní, v rámci které odvysílá i několik videí s nejzajímavějšími reakcemi z ankety, která proběhla v ulicích. „Mezi odpověďmi se objevilo i několik opravdových perliček. Třeba že Václav Havel byl český král nebo že sametová revoluce je pojmenovaná podle sametových policejních uniforem,“ komentuje David Daneš. Kampaň cílenou především na mladé lidi doplní také nestandardní formáty na sociálních sítích – uživatelé Instagramu si budou moct například vyzkoušet speciální filtr, který bude generovat otázky spojené právě se 17. listopadem.

-stk-