Prima Max vysílá pět let, uvede několik premiér

pátek, 20. listopadu 2020, 10:20 Aktuality, TV MediaGuru

Před pěti lety zahájil své vysílání filmový kanál skupiny Prima s názvem Prima Max. Výročí připomene programovou nabídkou i marketingovou kampaní.

Ztratili jsme Stalina, zdroj: FTV Prima

Ztratili jsme Stalina, zdroj: FTV Prima

V pátek 20. listopadu si filmový kanál Prima Max připomíná své páté narozeniny. V této souvislosti odvysílá několik premiérových snímků, například Zlo s lidskou tváří (19.11.), Volání netvora: Příběh života (22.11.), Ztratili jsme Stalina (26.11.) nebo životopisný snímek Tesla (29.11.) Listopadovou filmovou nabídku doplní řada dalších titulů, ať už české komedie, špionážní thrillery s Jamesem Bondem, tvorba režiséra Ridleyho Scotta, katastrofická dramata nebo filmy s Olgou Kurylenko.

Filmový kanál postupem doby stále zvyšuje sledovanost, která v cílové skupině 15+ dosáhla v roce 2020 průměrného celodenního podílu na sledovanosti 2,81 %. V letošním roce byly divácky nejúspěšnější snímky Skyfall a Quantum of Solace nebo česká komedie Na samotě u lesa.

„Mám velkou radost, že Prima Max kontinuálně roste, a letošní rok byl zatím tím nejúspěšnějším. Meziročně stanice navýšila celodenní share v cílové skupině 15+ o 0,37 p. b. na současných 2,81 % a nejvíce v historii se jí dařilo během posledního říjnového týdne tohoto roku, kdy podíl na publiku dosáhl v 15+ v prime time 3,75 %, a v 15–69 dokonce 4,28 %. Nárůst sledujeme také ve strategické obchodní skupině 15–69. Když srovnáme loňský a letošní říjen, tak se celodenní share navýšil o 0,56 p. b., tedy z 3,15 % na současných 3,71 %,“ říká programový ředitel skupiny Prima Roman Mrázek.

Zdroj: FTV Prima, ATO-Nielsen Admosphere

Zdroj: FTV Prima, ATO-Nielsen Admosphere

Zdroj: FTV Prima, ATO-Nielsen Admosphere

Zdroj: FTV Prima, ATO-Nielsen Admosphere

Oslavu pátých narozenin podpoří také marketingová kampaň, zdůrazňovat má žánrovou pestrost televizního kanálu Prima Max. Komunikační mix kampaně zahrnuje printové inzerce, venkovní reklamu po celé České republice i silnou komunikaci na sociálních médiích.

Zdroj: FTV Prima

V pořadí pátý kanál skupiny Prima s převážně filmovým obsahem své vysílání zahájil 20. 11. 2015 českou televizní premiérou hitu Vlk z Wall Street, kterou sledovalo 135 tisíc diváků v CS 15+. Podle vysílacího schématu Prima Max jsou pondělky věnovány lehčímu žánru, tedy komediím. Úterky se nesou v duchu akčních a krimi filmů, zatímco středy jsou vyhrazeny oscarovým a hollywoodským filmům. Čtvrteční večery patří českým filmům a páteční světové filmové klasice.

-mav-