Prima zařadí novou reality show Milionář mezi námi

čtvrtek, 5. listopadu 2020, 07:15 TV MediaGuru

Od konce listopadu začne Prima vysílat nový formát reality show, ve kterém účinkuji milionáři, kteří pomáhají neziskovým organizacím.

Logo pořadu Milionář mezi námi, zdroj: FTV Prima

Logo pořadu Milionář mezi námi, zdroj: FTV Prima

Britský formát reality show The Secret Milionaire se pod názvem Milionář mezi námi bude vysílat i v Česku. Objeví se na obrazovkách TV Prima, poprvé ve středu 25. listopadu od 20.15. V pořadu vystoupí sedm českých milionářů, kteří v sedmi dílech rozdají téměř 4 mil. Kč a také několik darů.

Účast v pořadu z řad milionářů přijali: Václav Staněk, Simona Kijonková, Jiří Antoš, Lenka Hlavatá, Karel Janeček, Petra Plemlová a Martin Hausenblas. Na týden změní svůj život a identitu a jen s 550 korunami se vydají do sedmi českých měst, aby pomáhali. Prostřednictvím neziskových organizací poznají životy zdravotně či sociálně znevýhodněných a na konci své týdenní utajené mise ze svých peněz věnují statisíce korun těm, kteří podle jejich vlastního uvážení pomoc potřebují. 

Pravou identitu milionářů nikdo nezná. Neziskové organizace milionářům zprostředkovávají spojení s pro ně vzdáleným světem v domnění, že jsou objektem vznikajícího dokumentu představujícího jejich činnost. Moment překvapení tak přichází na konci týdne při odhalení identity a předání šeku na peníze.

„Nic není nahrané. Milionáře jsme nešetřili. Museli si ten týden odpracovat a prožít. Chtěla jsem, aby byli co nejvíce napojeni na ty, kterým pomáhají. Například pan Antoš má následkem vážné autonehody komplikovanou chůzi, běžel tedy celý dobročinný závod s vozíčkářem. I když byl úplně vyšťavený, nepřiznal to,“ říká režisérka projektu Markéta Ekrt Válková.

Pomoci neziskovým organizacím budou moct i diváci. Skupina Prima prostřednictvím komunitního projektu Prima Svět spojila síly s charitativní crowdfundingovou platformou Znesnáze21, která poskytuje bezpečné místo pro setkávání těch, kteří potřebují pomoc, s těmi, kteří ji nabízejí. Díky tomu může každý z diváků pomoci jednotlivým neziskovým organizacím napřímo. Každá nezisková organizace, která se zúčastnila pořadu Milionář mezi námi, bude mít na dárcovské platformě založenou sbírku. 

Nová reality show Milionář mezi námi se tak v programu Primy objeví v hlavním vysílacím čase, který je teď vyhrazen seriálu Sestřičky Modrý kód. Vysílat se bude dvakrát týdně v pondělí a ve středu.

-mav-