Rádio Blaník zvyšuje pokrytí na 90 %, přebírá Helax a Rubi

pondělí, 9. listopadu 2020, 08:15 Aktuality, Rádio MediaGuru

Rádio Blaník začíná od pondělí 9. listopadu vysílat na severní a střední Moravě. Díky tomu zvýší pokrytí svým vysíláním na 90 procent.

Zdroj: Rádio Blaník

Zdroj: Rádio Blaník

Od pondělí 9. listopadu 2020 začne Rádio Blaník vysílat v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Díky tomu bude pokrývat zhruba 90 % území České republiky. Kromě Ostravy a Olomouce bude od pondělí vysílat na kmitočtech i v Prostějově, Přerově, Zábřehu, Kroměříži, Šumperku, Bruntálu a Hranicích. Na těchto frekvencích doposud vysílala Rádia Helax a Rubi, která se tak začlenila do rodiny Rádia Blaník, podobně jako v květnu letošního roku Rádio Petrov.

„Jsem přesvědčený o tom, že výjimečný formát Blaníku bude nyní po dokrytí Moravy a Slezska velkou výzvou pro spoustu národních značek. Nabízíme jim produkt založený na blízkém vztahu k posluchačům i klientům, který má nyní navíc takřka celoplošný dosah,“ říká Štěpán Ryska, jednatel společnosti Radiohouse, zastupující exkluzivně prodej reklamy na Rádiu Blaník.

Program Blaníku chce novým posluchačům na Moravě a ve Slezsku nabízet důraz na regionální servis, aktuální zpravodajství, tipy a především českou hudební tvorbu od osmdesátých let do současnosti. V pondělí 9. listopadu zároveň startuje nové ranní vysílání speciálně pro Moravu a Slezsko, vysílat bude každý všední den od 5 do 9 hodin.

Start vysílání Rádia Blaník pro Moravu a Slezsko doprovází i billboardová kampaň, kterou připravilo Studio Stojkov. Koncept je založený na postavách z dávné české a moravské mytologie.

-mav-