Sazka v kampani bojuje proti navýšení daně loteriím

sobota, 14. listopadu 2020, 08:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Sazka spouští kampaň, v níž bojuje proti zvýšení sektorové daně loteriím.

Zdroj: Sazka

Zdroj: Sazka

Společnost Sazka reaguje svou aktuální kampaní na doporučení rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny zvýšit loteriím sektorovou daň ze současných 35 % na 55 %. Proti takovému navýšení pracuje Sazka v komunikaci s několika argumenty, které jsou sepsány na microsite www.zasazku.cz. Poukazuje na možné ukončení prodeje stíracích losů, uzavření velké části prodejní sítě a s ním spojený zánik tisíce pracovních míst či na možný růst tvrdého hazardu. 

Hlasování o návrhu zvýšit loteriím daně by mělo proběhnout ve čtvrtek 19. listopadu. Do té doby bude kampaň k vidění na všech hlavních mediálních kanálech – v televizi, tisku, outdooru, na internetu a sociálních sítích. Součástí je také komunikace v terminálové síti Sazka. 

„Hry Sazky baví Čechy už přes 60 let. Dlouholetou tradici nyní ohrožuje opakované zvýšení loterní daně, které sázející připraví o vysoké jackpoty ve Sportce a pravděpodobně ukončí prodej oblíbených stíracích losů. V naší kampani prosíme veřejnost o vyjádření podpory na webu zasazku.cz. Loterie baví tři čtvrtiny dospělé populace. Věřím, že nám řada občanů v tomto boji pomůže,“ říká Václav Friedmann, ředitel komunikace Sazky.

-stk-