Slovenský eshop Factcool roste, obrat přesahuje 55 mil. euro

úterý, 10. listopadu 2020, 09:20 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Největší slovenský eshop Factcool se chce naplno etablovat ve střední a východní Evropě a do dvou let dosáhnout obratu 100 mil. euro.

Petr Král, zdroj: Factcool

Petr Král, zdroj: Factcool

Slovenská eshopová skupina Factcool, která sídlí v Trenčíně, postupně rozšiřuje svůj záběr v evropských zemích a do dvou let by chtěla překonat hranici obratu ve výši 100 mil. euro, uvedl generální ředitel Petr Král v rozhovoru pro web ZPiešťan.sk. Obrat firmy dosahuje v současnosti přes 55 mil. euro, Factcool má své eshopy ve dvaceti evropských zemích.

„Tento rok nastal zásadní zlom. Tím, že jsme poskočili velikostí obratu, kdy jsme tržby téměř zdvojnásobili. A zároveň jsme otevřeli v dalších osmi zemích," říká Král. V rozhovoru dále popisuje důležitý loňský rok, kdy bylo zřejmé, že firma potřebuje projít restrukturalizací.

„Denně máme 5 až 6 tisíc objednávek. Ke konci listopadu očekáváme 10 tisíc objednávek denně. Oproti minulému roku je to posun. Máme více než 100procentní nárůst. Do velké míry se na našem růstu podepsala situace s covidem,“ uvádí dále Petr Král. Podle jeho slov je cílem etablovat se ve střední a východní Evropě. 

Začátky firmy se datují do roku 2010, o tři roky později se stala součástí skupiny Factcool Group. Vlajkovou lodí skupiny je eshop s oblečením Factcool, do portfolia skupiny náleží i eshop Aliatic a k historicky nejstarším patří Bezvasport. Celý rozhovor s Petrem Králem můžete číst zde.

-mav-