Tesco Mobile eviduje volání na úkor dat a obavy ze závazků

pondělí, 16. listopadu 2020, 07:25 Aktuality, Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

První vlna pandemie podle údajů Tesco Mobile kopírovala panické nákupy a lidé se předzásobili kreditem. V druhé vlně je situace klidnější.

Zdroj: Tesco ČR

Zdroj: Tesco ČR

Data virtuálního operátora Tesco Mobile ukazují, že během pandemie narostl počet provolaných minut na úkor datové spotřeby, protože lidé většinou využívali wifi připojení z domova. Velký zájem byl také o navýšení kreditu.

„Situace v přenesené podobě kopírovala dění v potravinových obchodech, kdy se zákazníci také chtěli předzásobit kreditem a stejně tak platí, že větší panika byla spíše v první vlně na jaře, kdy panovala větší obava a nejistota z neznámého. V druhé vlně je zřejmé, že se zákazníci již tolik neobávají,“ říká Jan Semotán, generální ředitel Tesco Mobile pro ČR a SR.

Oživení mobilních dat přišlo podle Jana Semotána během léta a nyní si drží sice lehce nižší čísla, ale rozhodně jejich spotřeba neklesá jako v první vlně. Patrný je podle něj nárůst zájmu o využívání online služeb, jako je dobíjení, aplikace nebo samoobsluha. Nejistota na pracovním trhu a s tím spojená nestabilní finanční situace má za následek všeobecně větší obavy lidí ze závazků, které by nemuseli zvládat a stále častěji vyhledávají flexibilní řešení.

Nový digitální tarif reaguje na obavy lidí ze závazků, zdroj: Tesco ČR

Nový digitální tarif reaguje na obavy lidí ze závazků, zdroj: Tesco ČR

V reakci na změnu zákaznických potřeb proto přichází Tesco Mobile od listopadu s novou nabídkou digitálních tarifů. Má nabízet neomezené volání a SMS, plus 1GB dat na 30 dní za 399 Kč. Při koupi do konce roku ještě se slevou. 

O aplikaci Tesco Mobile se zvýšil zájem právě během pandemie a nyní ji využívá 40 % zákazníků. V rámci věrnostní karty Clubcard také Tesco nabízí možnost vyměnit nasbírané body za kredit na volání. Od prosince pak začne fungovat možnost nakupovat s aplikací levněji ve dvou úrovních, pro zákazníky, kteří nakupují více a ti, kteří nakupují méně.

Produkt Digi tarif bude Tesco propagovat online, v letácích a instore na prodejnách, u vstupů a v deseti shop-in -shopech, které fungují na prodejnách Tesco. Virtuální operátor Tesco Mobile funguje v ČR od května 2013, své služby provozuje prostřednictvím sítě O2

-zue-