Tiskovou mluvčí Sčítání 2021 je Jolana Voldánová

středa, 4. listopadu 2020, 12:25 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Dlouholetá moderátorka České televize Jolana Voldánová se stala tiskovou mluvčí projektu Sčítání 2021.

Dlouholetá moderátorka České televize Jolana Voldánová bude mluvit za projekt Sčítání 2021, zdroj: ČSÚ.

Dlouholetá moderátorka České televize Jolana Voldánová bude mluvit za projekt Sčítání 2021, zdroj: ČSÚ.

Tiskovou mluvčí projektu Sčítání 2021, jenž bude v příštím roce sčítat lidi, domy a byty, se stala dlouholetá moderátorka České televize Jolana Voldánová. Na pozici nastupuje ke 4. listopadu. Kromě standardního mediálního servisu se bude podílet i na přípravě a realizaci komunikační strategie sčítání.  

„Jolana Voldánová je ostřílenou profesionálkou, jejíž zkušenosti budou pro projekt Sčítání 2021 jednoznačným přínosem. Jsem rád, že se rozhodla využít naší nabídky, a stává se důležitou součástí komunikačního týmu největšího statistického šetření v zemi,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu. 

„Bude zajímavé zjistit, jak jsme se od posledního sčítání změnili, jak se nám v téhle zemi žije a s čím bychom potřebovali pomoct. A my díky Sčítání 2021 budeme znát odpovědi. Přesvědčit lidi, že to není jen zákonná povinnost, ale velmi smysluplná akce, bude i můj úkol,“ dodává Jolana Voldánová. 

Jolana Voldánová odstartovala svou profesní dráhu v Československém rozhlase, odkud po čtyřech letech odešla do redakce zpravodajství České televize. Osmnáct let byla jednou z tváří hlavního zpravodajského pořadu Události. Po odchodu z televize se věnovala moderování společenských i odborných akcí, pravidelně vede mediální tréninky, kurzy krizové komunikace a firemní workshopy. Posluchači Českého rozhlasu ji mohli zaznamenat ve vlastní talk show nazvané Rande s Jolanou, návštěvníci serveru Aktuálně.cz zase v autorském pořadu Kafe s Jolanou. Mimo to je i autorkou stejnojmenné knihy rozhovorů. 

Sčítání lidu, domů a bytu 2021 odstartuje 27. března 2021 a potrvá až do 11. května. Projekt se koná jednou za deset let a jeho cílem je získání přesných a aktuálních dat, která slouží k efektivnějšímu plánování mnoha aspektů veřejného života včetně vzdělávání, zdravotní a sociální péče či integrovaného záchranného systému. Sčítání 2021 je vůbec poprvé v historii primárně připravováno jako online.

-stk-