Univerzita Karlova prohlubuje spolupráci s ČT a ČRo

sobota, 21. listopadu 2020, 08:05 Aktuality, TV MediaGuru

Univerzita Karlova uzavřela dohody o vzájemné podpoře s Českou televizí a Českým rozhlasem.

Rektor UK Tomáš Zima a generální ředitel ČT Petr Dvořák, zdroj: UK

Rektor UK Tomáš Zima a generální ředitel ČT Petr Dvořák, zdroj: UK

Univerzita Karlova (UK) se rozhodla prohloubit spolupráci s veřejnoprávními médii. Na začátku listopadu uzavřela dohody o vzájemné podpoře s Českou televizí a Českým rozhlasem.

Univerzita chce s médii pracovat na multimediálních komunikačních projektech a s jejich pomocí zvyšovat publicitu pro témata vědy, výzkumu a vzdělávání.

„Společně s Českou televizí a Českým rozhlasem chceme hledat další příležitosti a témata pro vznik nových projektů, díky kterým se lidé dozví více informací ze světa vědy a vzdělávání. Společným cílem je zapojovat do nich nejen špičkové vědce a pedagogy, ale také studenty UK,“ uvedl vedoucí Oddělení marketingu UK Martin Ayrer.

Univerzita tímto krokem navazuje na dosavadní spolupráci s veřejnoprávními médii. Díky ní dochází nejen k podpoře výuky studentů či zařazování odborníků UK do vysílání, ale také k řadě kulturních a společensky významných akcí. S Českou televizí spolupracovala UK například na akcích k výročí sta let vzniku Československé republiky, připomenutí třiceti let svobody či oslavách 700. výročí narození Karla IV.

Uzavřené dohody mezi univerzitou a médii nemají obsahovat žádná finanční plnění, jejich předpokladem je vznik konkrétních projektů, ke kterým poté mohou vznikat dílčí závazky. Memorandum s ČT uzavřela univerzita do konce roku 2022, deklarace s Českým rozhlasem je platná do roku 2025.

-mav-