Vodafone do vánoční kampaně obsadil lidi z Giga castingu

čtvrtek, 19. listopadu 2020, 13:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Vodafone spouští svou vánoční kampaň, v níž hrají lidé, kteří se zúčastnili letního castingu.

Jedna z vybraných tváří Giga castingu, Hana Hagenová, zdroj: Vodafone

Jedna z vybraných tváří Giga castingu, Hana Hagenová, zdroj: Vodafone

Vodafone odstartoval 18. listopadu svou vánoční kampaň. Její tváří se stali lidé, kteří se zúčastnili letošního castingu na tzv. Gigu rodinu. Přihlásit se do něj mohli příbuzní, kamarádi i spolubydlící. 

Do castingu se přihlásily desítky jednotlivců, párů i rodin z celé České republiky. V polovině října 2020 se v prostorách agentury Locall Casting uskutečnilo setkání s režisérem a produkčním týmem, kde za přísných covidových opatření proběhlo užší kolo výběru budoucích hereckých aktérů.

Hlavními protagonisty televizní vánoční kampaně se stali bratři Sam a Max, které diváci mohli zahlédnout již v srpnové kampani. Na Vánoce je doplnila maminka Michaela, překladatelka a profesorka indonézštiny. Celý koncept je postavený na nápadu „Ty pravé Vánoce jsou až po Vánocích“, který je dramatizován skrze autentické výpovědi této rodiny. 

Do digitální části kampaně byli pak obsazeni další vybraní účastníci castingové výzvy, kteří myšlenku Vánoc rozvádějí v krátkých online spotech, advertoriálech a rádiových spotech. Jedná se například o mladý pár cestovatelů Václava a Hany Šimkovy, rodinu Duškových, seniorku Hanu Hagenovou či Vojtu Lopoura, který ve znakové řeči popřeje krásné svátky nejen své babičce.  

„Věříme, že divák se s pocity našich aktérů ztotožní, což ostatně nebylo ponecháno náhodě. Ideu kampaně jsme si mezi vybranými účastníky castingu otestovali formou minivýzkumu na téma: Jak je období Vánoc - pomyslných svátků klidu a pohody – mezi lidmi skutečně vnímáno a co všechno těm pár vysněným kouzelným dnům předchází,“ říká ke kampani Lucie Srbková, Group Account Director z agentury McCann Prague.

Kampaň komunikuje Giga kolekci, jež obsahuje nabídku mobilních dat i pevného internetu či speciální vánoční videotéku na Vodafone TV i UPC TV. Komunikace poběží do konce letošního roku, k vidění bude v televizi, outdooru, tisku, rádiu a na internetu. Součástí je také podpora v místě prodeje.

„Vodafone je značka, která ctí základní lidské hodnoty, jako je opravdovost, férovost a slušnost. Věříme, že se nám tento postoj podaří skrze netradiční autentickou formu komunikace a její tonalitu vyjádřit. Toto je cesta, kterou bychom se rádi nadále ubírali,“ dodává za Vodafone Česká republika Vladimíra Doleželová, manažerka značky a kampaní.

Pod kampaní je podepsána agentura McCann Prague. Produkci měla na starosti společnost Procoma. Režisérem televizních spotů je Ondřej Sokol. Mediální plánování a nákup zajišťuje Carat. 

-stk-