Zahájil nový časopis pro motorkáře Drž stopu

úterý, 24. listopadu 2020, 09:35 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelem je společnost GBOX, šéfredaktorem dlouholetý novinář Jiří Roth.

Titulní strana prvního vydání časopisu Drž stopu, zdroj: GBOX

Titulní strana prvního vydání časopisu Drž stopu, zdroj: GBOX

Nový časopis určený všem uživatelům motocyklů s názvem Drž stopu vychází poprvé v polovině letošního listopadu. Jeho vydavatelem je společnost GBOX, která provozuje přepravu motocyklů v kontejnerech po celé Evropě a vlastní motoškolu.

„Z vlastní zkušenosti vím, jaký je mezi motorkáři hlad po sebezdokonalování a po získávání nových zkušeností. Každý chce jezdit co nejlépe, aby si jízdu co nejvíc užil. A pro všechny takové motorkáře je určený náš časopis. Jeho hlavními tématy jsou bezpečná jízda a umění ovládnout svůj stroj,“ uvedl jednatel Pavel Efler.

Na stránkách časopisu se proto mají objevovat zkušení jezdci (v prvním čísle bývalý motocyklový závodník Matěj Smrž, instruktoři Miroslav Lisý, Petr Drnovský a Petr Luňák, motocestovatel Jaroslav Šíma nebo motocyklový nadšenec, fotograf Adolf Zika).
Vedle nich se časopis zaměřuje na vybavení motorkářů, ochranné pomůcky, oděvy, obutí, helmy a další bezpečnostní prvky. Součástí každého vydání budou také testy motocyklů, přehledy novinek nebo tipy na jednotlivé modely motocyklů. Redakce chce také se čtenáři úzce spolupracovat a tvořit s jejich pomocí redakční obsah v oblastech bezpečné jízdy, nácviku jízdní techniky a ovládání motocyklů.

Vedením redakce pověřil vydavatel dlouholetého šéfredaktora lifestylových titulů Jiřího Rotha. „Měřítkem relevantnosti jednotlivých článků v časopise pro mě je, když se z nich dozvím něco nového nebo když si díky nim uvědomím něco, co mi pomůže ve zlepšení vlastní jízdní techniky,“ sdělil Roth.

Časopis bude zatím vycházet ve dvouměsíční periodicitě. Vydavatel ale uvedl, že ještě před začátkem vydávání nasbíral několik stovek objednávek předplatného. První číslo časopisu Drž stopu půjde pouze do přímé distribuce a zájemci si ho mohou objednat prostřednictvím webových stránek nebo na stránkách společnosti Send.

-mav-