Znojemský pivovar nabídne „svatomartinské pivo“ Sauvin

úterý, 10. listopadu 2020, 12:05 Aktuality, Marketing MediaGuru

Znojemský pivovar uvede 11. listopadu pivo Sauvin, jehož aroma připomíná odrůdu Sauvignon Blanc. Záměrně ho nabízí jako alternativu k vínu.

Zdroj: Znojemský městský pivovar

Zdroj: Znojemský městský pivovar

Znojemský městský pivovar nabídne od 11. listopadu „svatomartinské pivo“ jako alternativu k tradičnímu vinnému svátku. Na trh od 11. listopadu 11:00 přichází pivo Sauvin, jehož aroma připomíná odrůdu Sauvignon Blanc.

Vzniku značky Sauvin 11˚ předcházela spolupráce Znojemského městského pivovaru se šlechtitelskou stanicí Ampelos a Výzkumným ústavem pivovarským (VÚPS). Ampelos a VÚPS lokalizovaly vinnou kvasnici, specifickou výhradně pro oblast Znojemska a jeho vinice. „Chtěli jsme vytvořit společně něco, co bude sice kvalitním pivem, ale zároveň bude zasazené do znojemského regionu. I když respektujeme tradici svatomartinského vína, chtěli jsme nabídnout zákazníkům zajímavou alternativu, “ říká ředitel znojemského pivovaru Miroslav Harašta.

„Takto vyrobené pivo nemá ve světě obdobu. Sauvin je unikátní v separaci a kultivaci lokální znojemské vinné kvasnice a jejím použití pro kvašení pivní mladiny. Nic podobného ještě nikdo nevyzkoušel ani u nás, ani v zahraničí,“ dodává Harašta.

Při výrobě byl také použit chmel Nelson Sauvin. Je to původně novozélandská odrůda, vyšlechtěná před dvaceti lety. ,,Sauvin“ je označení, které na Novém Zélandu používají pro vinařskou odrůdu Sauvignon Blanc, jehož angreštové tóny mají být v chmelu cítit.

Sauvin bude k dostání kromě provozoven Znojemského městského pivovaru také v jeho e-shopu na stránkách obchod.pivovarznojmo.cz, odkud je možné zajistit rozvoz po celé republice.

-mav-