Češi na ADCE Awards získali jedno zlato a pět stříber

pondělí, 21. prosince 2020, 15:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na mezinárodní soutěži ADCE Awards bodovala česká kampaň VMLY&R pro Post Bellum.

Zdroj: FB ADCE

Zdroj: FB ADCE

Mezinárodní soutěž ADCE Awards vyhlásila své letošní vítěze. České agentury získaly jedno zlaté ocenění, pět stříbrných a šest shortlistů z 18 přihlášených. 

Zlato si v kategorii Film & Audio odnesla agentura VMLY&R za spot „Breaking the Silence“, který vytvořila pro organizaci Post Bellum.

 

Dvě stříbra v kategoriích Online Video a Craft získala agentura McCann Prague za spot Fyzika pro neziskovou organizaci Brontosauři v Himálajích.

V kategorii Craft stříbrně bodovala agentura Scholz&Friends za řemeslně zpracovaný spot pro Engelmüller. Tato práce se ještě dostala do finále v kategorii Music.

Stříbro si v kategorii Craft připsala také agentura Wunderman Thompson za svou práci From the Future World pro Komerční banku.

Poslední české stříbro putovalo do agentury WMC Grey, jež byla oceněna v kategorii Brand Experience za svůj Anticorruption Hackathon Známkamaráda. S ním se dostala také na shortlist v kategorii Integrated & Innovation.

Na shortlist se dále probojovaly v kategorii Print & Outdoor agentura Creative Embassy s kampaní Surfaces pro Nastassii Aleinikovou a VMLY&R s prací pro Post Bellum. V kategorii Design se do finále dostala Laima od autora Bogidar Bogidar Mascareñas pro TypeTogether, v kategorii Brand Experience zase agentura Oliver Marketing s kampaní Telefonní budky pro O2.

Letošní Grand Prix putovala do německé pobočky Scholz & Friends za její práci The Tampon Book: a book against tax discrimination.

O vítězích rozhodovala porota složená ze 64 předních kreativců z 21 evropských zemí. Kvůli pandemii zasedala od 11. do 15. prosince pouze online. Vítěze představila Cristina Roman během slavnostního vyhlášení 17. prosince. 

-stk-