Češi na Netflixu sledují hlavně dramata, komedie a akční filmy

čtvrtek, 10. prosince 2020, 13:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Češi za uplynulý rok sledovali na Netflixu především dramata, komedie a akční filmy.

Zdroj: Netflix

Zdroj: Netflix

Češi za uplynulý rok sledovali na Netflixu především dramata, komedie a akční filmy. Meziročně ale nejvíce narostlo sledování filmů z žánru fantasy, zvýšilo se šestnáctinásobně. Mezi sledovanými snímky byly například Zámek a klíč, Prokletá, Dopis pro krále nebo i česká Kytice z roku 2000.

Druhý největší skok zaznamenala kategorie romantických filmů. Zájem o romantiku na Netflixu vzrostl oproti loňskému roku devítinásobně. Mezi nejpopulárnější se zařadily Vánoční výsadek, Princezna z cukrárny: Zase vyměněná, krátký seriál Dash & Lily nebo česká romantická komedie s Jiřím Langmajerem a Petrou Hřebíčkovou Přes prsty.

S výjimkou ledna a července hrála prim na Netflixu v Česku mezi žánry dramata filmová i seriálová, např. Ratchedová, Dámský Gambit nebo první část páté série detektivního seriálu Lucifer či německý historický seriál Barbaři. Čechy zaujala také poslední řada Koruny s dalšími dobrodružstvími královské rodiny.

Druhým nejoblíbenějším žánrem byly u Čechů na Netflixu komedie. Mezi nejpopulárnějšími tituly byly jak sezónní novinky Sváteční rande a Hubbieho Halloween, české komedie Ženy v běhu a Ženská na vrcholu, nebo třeba komediální seriály spíše pro mladší publikum Sexuální výchova, Tenkrát poprvé nebo I am Not Okay with This. V seznamu nejoblíbenějších komedií se objevuje i podzimní seriál Emily in Paris.

Sledované pořady na Netflixu v ČR v roce 2020, zdroj: Netflix

Sledované pořady na Netflixu v ČR v roce 2020, zdroj: Netflix

V případě akčních filmů i seriálů se k nejsledovanějším zařadily Vyproštění s Chrisem Hemsworthem a Old Guard: Nesmrtelní v hlavní roli s Charlize Theron, dále druhá série seriálu Umbrella Academy nebo letošní novinka Guy Richieho Gentlemani. Za Netflix Originals u Čechů ještě například bodoval film z prostřední Středního východu Mosul.

Sledování thrillerů narostlo téměř šestkrát, u hororů to bylo skoro pětkrát tolik. Mezi nejoblíbenější patří například Záhadné sídlo Bly, jihokorejský zombie horor #Žiju, španělský horor Hlasy, rusko-americký koprodukční film Odebrat z přátel: Dark Web, variace na známou pohádku Jeníček a Mařenka v lese hrůzy nebo thrillerový hit ze Španělska Papírový dům a americký kousek Nebezpečné lži.

-mav-