DPP chce kampaní přilákat cestující zpět do MHD

úterý, 8. prosince 2020, 14:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Dopravní podnik hl. m. Prahy spustil novou kampaň se sloganem „Městem bezpečně, městem spolu…“.

Zdroj: DPP

Zdroj: DPP

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chce ve své nové kampani se sloganem „Městem bezpečně, městem spolu…“ poukázat na neopodstatněný strach z cestování MHD kvůli možnosti nákazy covid-19. Hlavním cílem této kampaně je u cestujících tyto obavy rozptýlit a do MHD vrátit ty, kteří ji před koronakrizí běžně využívali. 

Kampaň, jež poběží do konce ledna 2021, pracuje s paralelou ranní hygieny běžného člověka s úklidem vozů MHD před vyjetím na svou trasu s cestujícími. 

Největší problém, se kterým se kvůli dopadům koronakrize potýkáme, je výpadek cestujících a propad tržeb z prodeje jízdného. Jednou z hlavních příčin jsou totiž obavy části cestujících, že se v MHD nakazí covidem-19. Chtěli bychom ale, aby se důvěra lidí v MHD vrátila,“ uvedl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP, a dodal: „Cílem kampaně je poukázat na bezpečné prostředí MHD, přivést zpět cestující do MHD a zbavit je zbytečných obav. V neposlední řadě ji lze vnímat i jako poděkování zaměstnancům DPP za jejich nasazení a odvedenou práci v letošním, značně nestandardním roce.“

Kampaň poběží v televizi, rádiu, outdooru, tisku a na internetu. Využije televizních a rádiových spotů, bannerů, advertoriálů i citylightů u nákupních center v Praze i Středočeském kraji, zejména u hypermarketů a supermarketů Kaufland a Tesco.

Náklady na nákup reklamního prostoru pro kampaň jsou cca 6,5 milionů korun. Kreativu, grafiku a texty pro DPP připravila agentura West Media Communication.

-stk-