E.ON si na média vybírá na osmi trzích Publicis Groupe

pondělí, 14. prosince 2020, 13:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Energetická společnost E.ON volí na nákup a plánování médií Publicis Groupe.

Zdroj: FB E.ON

Zdroj: FB E.ON

Energetická společnost E.ON si v mezinárodním tendru na nákup a plánování médií vybrala Power of One řešení od komunikační skupiny Publicis Groupe. Skupina se stane novým partnerem firmy pro oblast mediální strategie na osmi evropských trzích. 

Spolupráce začne od ledna 2021 a vedle České republiky se týká mediálních aktivit v Maďarsku, Velké Británii, Itálii, Rumunsku, Nizozemsku, Německu a Švédsku. Ve dvou posledně zmiňovaných zemích spolupráce zahrnuje také výkonnostní marketing. Na českém trhu bude klienta pod značkou Starcom servisovat tým vedený Petrem Pochmanem.

Nově uzavřená spolupráce je rozšířením dosavadního partnerství E.ON s Publicis Groupe. Ta již pro energetickou společnost v současnosti zajišťuje nákup a plánování médií v Itálii a Rumunsku a prostřednictvím své agentury Digitas také digitální služby ve Velké Británii. Digitas a výkonnostní agentura Performics jsou společně s mediálními experty součástí Power of One řešení, které Publicis Groupe pro E.ON sestavil na míru na mezinárodní úrovni. Aktivity v jednotlivých zemích bude koordinvat centrální hub v Německu.

„Pro E.ON jsme v Česku postavili mediální strategii založenou na silném datovém základu, který vychází mimo jiné z řady realizovaných ekonometrických studií. Vedle mediální části jsme se zaměřili i na analýzu výkonu kreativy a jednotlivých reklamních formátů. V připravovaných kampaních budeme klást důraz na crossmediální plánování a optimalizaci výkonu nejen podle mediálních metrik, ale také s ohledem na dopad na marketingové a obchodní cíle,“ říká Petr Pochman, Business Director, Publicis Groupe. 

„Publicis Groupe jsme vybrali, protože prokázala velmi dobrou kompetenci ve strategii a nabídla dobré ceny. Od spolupráce si slibujeme cizelování naší mediální strategie v příštích letech a v konečném důsledku lepší zásahy a viditelnost komunikace,“ vysvětlil Tomáš Brych, vedoucí marketingové komunikace E.ON.

-stk-