Energetický start-up BezDodavatele spouští kampaň

neděle, 13. prosince 2020, 09:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

BezDodavatele, energetický start-up, sází v kampani na udržitelnost.

Zdroj: BezDodavatele

Zdroj: BezDodavatele

Energetický start-up BezDodavatele vstupuje na český trh. Nabízí zelenou energii od českých výrobců za velkoobchodní ceny. V kampani ale upřednostňuje před finančními výhodami téma udržitelnosti. 

„Ačkoli přechod k BezDodavatele se naprosté většině domácností vyplatí i po finanční stránce, v kampani jsme se rozhodli komunikovat především ‚zelenost‘ našeho řešení. Tuto strategii jsme zvolili, přestože jsme si vědomi, že jsou Češi k udržitelným tématům stále spíše skeptičtí a nedůvěřiví. Cítíme ale, že se situace mění a je spousta lidí, kterým na životním prostředí záleží. Právě je chceme motivovat a podpořit v přechodu na zelenou elektřinu,“ popsal Robert Chmelař, zakladatel BezDodavatele.

Kampaní start-up cílí na uvědomělé domácnosti, které se zajímají o udržitelnost a svůj dopad na životní prostředí. Kreativa ve svých vizuálech zobrazuje krásu, a především sílu české přírody, zároveň využívá konceptu „humans of“ a představuje malé české výrobce zelené energie, například majitele vodních elektráren nebo agro závod s bioplynovou stanicí využívající k výrobě elektřiny vedlejší produkty vzniklé při chovu krav.

Kampaň pracuje i s konceptem "Humans of", zdroj: BezDodavatele

Kampaň pracuje i s konceptem "Humans of", zdroj: BezDodavatele

„Obecně sázíme na principy inbound marketingu – zákazníky nejdřív zaujmeme zajímavým a relevantním obsahem a až následně je oslovíme s nabídkou služby. Konkrétně pro BezDodavatele zajišťujeme kompletní správu sociálních sítí, Facebooku, Twitteru a LinkedInu a komunikace probíhá i ve vyhledávacích a obsahových sítích Googlu a Skliku,“ doplnil Michal Marek z agentury Konektor Social, jež je pod kampaní podepsána.

Součástí kampaně je i tradiční PR. Do další fáze komunikace budou zapojeni i influenceři. Spolupráci zajistí další z agentur Konektor Place – The Hive. 

-stk-