Generali si na evropské úrovni vybrala agenturu Spectra

čtvrtek, 10. prosince 2020, 10:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Skupina Generali si vybrala agenturu Spectra, jež se stala evropským produkčním hubem na lokalizaci globálního konceptu.

Zdroj: Spectra

Zdroj: Spectra

Na lokalizaci globálního komunikačního konceptu si skupina Generali zvolila agenturu Spectra ze sítě Dentsu. Ta se stává evropským produkčním hubem, sídlícím v pražských Holešovicích, jenž bude zajišťovat adaptaci globální kampaně na 11 evropských trzích, včetně českého. 

„Skupina Generali je pro Dentsu jedním z globálních klientů. Zatímco Dentsu Mcgarrybowen vytváří hlavní komunikační strategii a kampaně a Dentsu X plánuje média, úkolem Spectry je všechny marketingové a mediální materiály připravit pro použití na jednotlivých trzích. Abychom takový úkol zvládli, museli jsme vytvořit mezinárodní tým marketérů,” doplnil ředitel Spectry Radim Kameník. Proto do Spectry nastoupilo 10 nových kolegů ze Španělska, Jihoafrické republiky, Francie, Ruska, Slovenska nebo Turecka. Nový tým řídí Group Team Leader Jakub Rokos.

Na první kampani pro skupinu Generali začala Spectra pracovat začátkem července, hlavní brandová část kampaně odstartovala během října a listopadu. Celkově agentura připravila více než 2000 marketingových materiálů pro kampaň v televizi, na digitálních formátech a sociálních médiích, v outdooru, printové inzerci i pro netradiční formáty na základě požadavků jednotlivých trhů. 

Kromě České republiky Spectra zajišťuje produkci také v Německu, Rakousku, Slovensku, Francii, Itálii, Španělsku, Chorvatsku, Polsku, Rumunsku a Maďarsku.

Generali ČP startuje nový komunikační koncept Red

úterý 3. listopadu 2020

-stk-