Komunikaci evropských Pirátů vede Tomáš Polák

sobota, 5. prosince 2020, 08:45 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

PR frakce Greens/EFA, pod kterou v Evropském parlamentu patří čeští Piráti, bude mít na starosti Tomáš Polák ze CNN Prima News.

Tomáš Polák, zdroj: Tomáš Polák

Tomáš Polák, zdroj: Tomáš Polák

Do frakce Greens/EFA, pod kterou patří čeští Piráti, nastoupil 1. prosince na pozici PR Experta Tomáš Polák. Předtím krátce působil jako tiskový mluvčí Správy železnic nebo jako reportér televize Prima. 

Na starosti bude mít koordinaci komunikace s českými i zahraničními novináři a zároveň s frakcí Greens/EFA. Od ledna bude působit z Bruselu. V Evropském parlamentu byli za české Piráty zvoleni Markéta Gregorová, Mikuláš Peksa a Marcel Kolaja, který je zároveň místopředsedou Evropského parlamentu. Německou Pirátskou stranu zastupuje Patrick Breyer.

Tomáš Polák je bývalým reportérem CNN Prima News, kde se věnoval domácímu zpravodajství. Pro skupinu Prima natáčel dva a půl roku. Předtím pracoval jako reportér pro TV Barrandov a Blesk Zprávy, pro které mimo jiné působil i jako zahraniční zpravodaj v Bruselu. Absolvoval mediální komunikaci na Karlově univerzitě a management na VŠE. 

-stk-