McDonald’s vydává s United Islands album #hudbouspolu

středa, 9. prosince 2020, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

McDonald’s vytvořil ve spolupráci s United Islands charitativní hudební projekt #hudbouspolu. Výtěžek pomůže rodinám vážně nemocných dětí.

Jiří Macháček při nahrávání písně z projektu #hudbouspolu, zdroj: McDonald's

Jiří Macháček při nahrávání písně z projektu #hudbouspolu, zdroj: McDonald's

McDonald’s ve spolupráci s organizátory festivalu United Islands of Prague a předními českými hudebníky vytvořil hudební projekt #hudbouspolu. Album 15 písniček je určeno především dětem. Výtěžek z něj poputuje Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Kampaň bude podpořena v tisku a online, na sociálních sítích nebo přes mediální partnery.

„Zatímco při první vlně koronaviru lidi trápila hlavně finanční nejistota, druhá vlna se podepisuje na psychice, kdy jsme ze všech těch omezení už unavení a bez nálady. Proto jsme v McDonald’s přemýšleli, jak nám všem přinést radost, zároveň ale pomoci těm, kteří to v těchto dnech nemají snadné,” říká Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace McDonald’s pro ČR a SK. „Právě proto jsme vymysleli a spolu s organizátory festivalu United Islands of Prague a českými umělci realizovali projekt #hudbouspolu. Patnáct hravých písniček potěší malé i velké posluchače a spojí rodiny. Zároveň pomůže domácím umělcům a také dětem, které předvánoční čas nemohou trávit se svými rodinami,” dodává Jitka Pajurková.

Celé album vzniklo v průběhu pouhých 30 dnů. Některé písničky jsou úplně nové, jiné se inspirovaly populární tvorbou například Petra Skoumala, Pavla Šruta nebo skupiny Vltava. Na nahrávkách se podílelo šestnáct různých autorů. Během sedmi dní je na celkem šesti různých místech nazpívali Jiří Macháček, Monika Načeva, Ivan Hlas, Michal Prokop, Kateřina Marie Tichá, Veronika Diamantová, František Černý a Karel Holas z Čechomoru, Rudolf Brančovský z Poletíme, Anna Knauerová, Tomáš Průša z Lovesong orchestra, Markéta Foukalová z Lanugo nebo Jiří Holzmann z The Tap Tap, Adam Koubek s Petrou Páchovou-Lstibůrkovou a Robert Nebřenský ze skupiny Vltava

„Velký dík patří Kryštofu Pobořilovi, hudebnímu producentovi všech nahrávek. V tak krátkém čase to byl obdivuhodný výkon, který zvládl s neuvěřitelným klidem. Jako United Islands dlouhodobě podporujeme různé novinky na hudební scéně. Když nemůžeme nyní hrát pro publikum, hledali jsme cesty, jak tu koronavirovou krizi společně s muzikanty nepročekat,” říká David Gaydečka, jeden z organizátorů festivalu United Islands of Prague.

Písničky budou ke slyšení na stránkách projektu hudbouspolu.cz a dětem a jejich rodičům se budou odkrývat postupně až do Štědrého dne. K poslechu budou následně i na hudebních platformách typu Spotify.

Za poslech mohou posluchači přispět jednorázově či prostřednictvím pravidelného příspěvku Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který chce vybrané peníze použít na stavbu domu u pražské nemocnice v Motole. Sloužit bude pro rodiny, které chtějí zůstat v blízkosti svých vážně nemocných dětí po celou dobu jejich hospitalizace.

V Domě Ronalda McDonalda, který vyroste v Motole, se bude moci ubytovat 21 rodin, jejichž děti jsou v péči nemocnice, zdroj: McDonald's.

V Domě Ronalda McDonalda, který vyroste v Motole, se bude moci ubytovat 21 rodin, jejichž děti jsou v péči nemocnice, zdroj: McDonald's.

Projekt #hudbouspolu podpoří kampaň v tisku, na internetu a sociálních sítích, v rámci mediálního partnerství s Rádiem Junior i na interních kanálech McDonald’s a United Islands. O distribuci písniček se stará společnost Musicraft, prostory k nahrávání poskytlo First Floor Studios.

-stk-