Media Club má i pro rok 2021 všechna celoplošná rádia

pondělí, 14. prosince 2020, 07:25 Rádio MediaGuru

Společnost Media Club bude i v příštím roce zastupovat na rozhlasovém reklamním trhu všechna celoplošná komerční rádia.

Jan Čadek, zdroj: Media Club

Jan Čadek, zdroj: Media Club

Zastupitelství Media Club obstará také v roce 2021 prodej reklamy pro rádia, která vlastní skupina Prima, dále pro rádia ovládané společností Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a rovněž i pro celoplošné rádio Impuls a další stanice společnosti Londa, vlastněné firmou Agrofert. Konkrétně tak zastoupí stanice Impuls, RockZone, Český Impuls, Evropa 2, Frekvence 1, Bonton, Dance, Kiss, Beat, Country, Signál, Radio Spin, Radio 1 a také rádio Dechovka.

Podle obchodního ředitele divize rádií Jana Čadka se ve srovnání s letošním rokem reklamní ceny pro rok 2021 nezmění. „Ceník celoplošných ani regionálních balíčků pro příští rok neměníme,“ říká.

Základní balíčky pro prodej rozhlasové reklamy Media Clubu rovněž zůstávají ve stejném složení jako letos. Media Club tak nabízí balíček složený ze všech rádií Radio United Total, který týdně zasáhne přes 5 milionu posluchačů. Je konstruován pro maximální zásah populace ČR.

Balíček Radio United Optimal přináší kombinaci rádií zaměřených na rodiny, které jsou zajištěné a vyznávají aktivní životní styl. Obsahuje vybraná celoplošná a regionální rádia. Naopak balíček Radio United Progressive se zaměřuje na mladší posluchače a jejich rodinu. Skládá se rovněž z vybraných celoplošných a regionálních rádií.

Složení balíčků Radio United a jejich ceník, zdroj: Media Club

Složení balíčků Radio United a jejich ceník, zdroj: Media Club

Zásah rádiových balíčků Media Clubu

produkt posluchačů týdně  posluchačů denně  všech posluchačů týdně podíl na trhu 
Radio United Total 5,08 mil. 3,07 mil. 66,3 % 43,8 %
Radio United Optimal 3,69 mil.  2,08 mil.  48,2 % 29,2 %
Radio United Progressive  3,67 mil.  2,12 mil. 47,9 % 27,6 %

Zdroj: Radioprojekt, 3+4Q/2019, SKMO, ASMEA, Median, Stem/Mark

Media Club v letošním roce otestoval prodej reklamního audio spotu, který byl doplněn umístněním banneru v aplikacích rádií Kiss, Beat, Country, Signál, Radio Spin, Radio 1. Tento produkt v nabídce zůstává a Media Club ho chce dále rozvíjet.

Media Club se na rádiovém trhu musel v letošním roce několikrát přizpůsobovat situaci a reagovat na změněné obchodní možnosti de facto ze dne na den. „Celkově ale vnímáme, že rádio jako media typ jak posluchačsky, tak reklamně příliš pandemií neutrpělo, naopak se nám během roku dařilo výpadky, které logicky ze strany zadavatelů přišly, nahrazovat, a to i novými klienty, kteří rádio vlastně teprve nově objevili. Proto jsme se svým výsledkem celkově určitě spokojeni," popisuje Jan Čadek.

Výhled na rok 2021 je zatím zamlžený, Media Club ale očekává, že dojde k poměrně rychlému ekonomickému oživení a že pro rádio bude z hlediska reklamních investic nadcházející rok růstový. „Víme, že zadavatelé, kteří rádio letos vyzkoušeli, ho budou využívat i nadále. Každopádně musíme pracovat s několika možnými scénáři a budeme flexibilní. Podle vývoje se bude také měnit i naše očekávání," uzavírá Jan Čadek.

-mav-