Moderátorka Daniela Písařovicová odchází z České televize

pátek, 11. prosince 2020, 15:50 Lidé, TV MediaGuru

Po šestnácti letech se Českou televizi rozhodla opustit moderátorka hlavní zpravodajské relace Daniela Písařovicová.

Daniela Písařovicová, zdroj: Česká televize

Daniela Písařovicová, zdroj: Česká televize

Daniela Písařovicová se rozhodla po 16 letech opustit Českou televizi. Uvedla, že rozhodování nebylo snadné, ale že cítí, že nastal čas na změnu.

„Milá Česká televize, děkuju za všechno, co jsi mi dala. Že jsem se mohla učit, posouvat, radovat i stresovat. Bylo to nezapomenutelných 16 let. A nebylo to snadné rozhodování. Ale cítím, že pro mě teď nastal čas na změnu. Na zvolnění a na to, abych se učila zase nové věci," oznámila Písařovicová prostřednictvím sociálních sítí.

Zdroj: twitterový účet ČT

Daniela Písařovicová spolupracovala s Českou televizí od roku 2004. Moderovala Studio ČT24, Interview ČT24 a mimořádné vysílání v případě významných politických a společenských událostí. Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku. Postupně se vypracovala na moderátorku hlavních zpravodajských pořadů ČT Události a Události, komentáře.

Moderování pořadů Události a Události, komentáře ukončila letos v létě i Světlana Witowská. Oba posty opustila z osobních důvodů a na vlastní žádost. Vrátila se k moderování Interview ČT.

Členy týmu Událostí jsou nyní kromě Písařovicové také Marcela Augustová, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný. Od podzimu jej dočasně posílily Jana Peroutková a Linda Bartošová.

-mav-